24 / 04 / 2024

yüksek katlı bina dönemi bitti mi

yüksek katlı bina dönemi bitti mi

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Ülke genelinde 6-7 milyon riskli bina var: Sadece yüzde 4'ü kadar rantı yüksek yerler yenilendi!

Adana’da İMO ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu’nda, 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonunun riskli yapı statüsünde olduğuna ve sadece yüzde 3-4'üne denk gelen yüksek rantlı yerlerin yenilendiğine dikkat çekildi. İşte o açıklamalar...

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle hasar gören 10 katlı bina iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. 

Güney Kore'de 5 katlı bina çöktü: 8 yaralı!

Güney Kore’nin Gwangju şehrinde yıkım çalışmaları devam eden 5 katlı bina çöktü...

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Bakırköy'deki 6 katlı bina çelikle güçlendirildi!

İstanbul'da yapı stokunun tartışıldığı son günlerde ise Bakırköy'de bir bina görüntüsüyle dikkat çekti. 6 katlı apartmanda çelik konstrüksiyon güçlendirme yapıldı.

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

yüksek katlı bina dönemi bitti mi Haberi

yüksek katlı bina dönemi bitti mi

İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy projesi bugün satış ofisinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının ülkemizde çok iyi yönetildiğini söyleyen Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da süreci çok iyi yönettiğini dile getirdi. 

Yeni projeleri Ormanköy'ü tasarlarken gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, "Sağlıklı ev nasıl olmalı, insanlar nasıl evlerde yaşamalı?" gibi soruların yanıtlarını aradıklarını belirtti. "Bugün COVID 19 olur yarın COVID 20 olur" diyen Yılmaz, pandemi sürecinde yeni projeleri Ormanköy'ü bir kez daha masaya yatırdıklarını söyledi.

Yaşanan koronavirüs salgınının tüketicilerin ev kriterlerini de etkilediğini söyleyen Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Zamanında bizler de yüksek...