23 / 04 / 2024

Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

Bayilere gidip sıfır araç alıp çıkmak hayal haline geldi. Parasını cebine koyup bayiye gidip araç alabileni görmek yıl başından bu yana mümkün değil. Yaşanan sorunun büyümesi, hatta ikinci el araç satışına da yansıması ilgilileri harekete geçirdi. Alman otomobil devinin attığı adım, otomotiv sektörü



Sıfır otomobilde 2023’ün ilk günlerinden başlayan stok bulunmaması sorunu büyürken, bu konuda devletten de otomobil üreticisi firmalardan da çözüm adımları gelmeye başladı.

Stok sorunu kısmen otomobil nakliyesi ve Türkiye’ye ulaşımında yaşanan gecikmelerden kaynaklanırken, bazı bayilerin uygulamaları da sorunun büyümesine neden oluyor. Son olarak hem Ankara’dan hem İstanbul Göztepe’den gelen görüntüler dikkat çekti.

Ankara’da bir AVM otoparkında bekletildiği tespit edilen sıfır araçlar yetkililer tarafından kayda alınırken, İstanbul’da bir otomobil bayiinde sıfır araçların aynı şekilde bekletildiği görüntüler tepki çekti.

SIFIR OTODA STOK SORUNU DOMİNO ETKİSİ YARATTI

Sıfır otomobilde stok sorunu yaşanması, domino etkisi yaratarak ikinci el otomobile ulaşmada da sorun doğmasına neden oldu.  Yeni otomobil bulamayınca ikinci ele yönelen vatandaşlar nedeniyle, ikinci el otomobil satışlarında da stok sorunu baş gösterirken fiyatlar da giderek tırmanıyor.

Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

Otomobil almak oldukça güç bir iş haline gelirken, bayilere gidip isim yazdırıp bekleme listesine girenler bulunuyor. Hatta bayiden sıfır araç alabilmek için bazı vatandaşların rüşvet vermek zorunda kaldığı iddiaları dahi dolaşıyor.

Bu konuya son günlerde hem devletten hem otomobil üreticisi şirketlerden çözüm adımları da gelmeye başladı.

Peki otomobilde stok sorunu nasıl çözülecek? Hangi adımlar atılıyor?  Bayiden satış dönemi sona mı eriyor?


 


Geri Dön