19 / 04 / 2024

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, merakla beklenen Artvin-Rize Havaalanı'nı yıl sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını müjdeledi.




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, deniz üzerinde yapım çalışmaları devam eden Artvin-Rize Havaalanı'nı sene sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, havaalanı inşaatında incelemeler yapan Bakan Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirde yapımı devam eden projeleri gün içinde yaptıkları ziyaretlerle yerinde görme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

İyidere-İkizdere kara yolundaki çalışmalarla ilgili de konuşan Bakan Turhan, "Yolumuz 38 kilometre uzunluğundadır. Bünyesinde 6 adet 10 bin 800 metre uzunluğunda duble tünel, 4 adet viyadük, 4 adet duble köprü, 4 adet tek köprü olmak üzere önemli sanat yapılarını bulunduruyor. İyidere-İkizdere güzergahı devamında Ovit Tüneli'yle Doğu Karadeniz'deki limanları Doğu Anadolu'ya bağlayan önemli güzergahlarımızdan biri." dedi.

Yolun açılmasıyla özellikle güzergahtaki düşük standartlı keskin virajların artık olmayacağını söyleyen Bakan Turhan, yol platformlarının bulunduğu kesimlerin ise duble olarak hizmet vereceğini belirtti.

Rize'de ikinci önemli projenin şehir merkezini Salarha Vadisi'ne bağlayan Salarha Tüneli olduğunu belirten Turhan, bu projedeki tünel tüplerinden birisinin ekim ayında trafiğe açılacağını belirtti.

Tüneldeki diğer tüpün ise 2021 Haziran'da hizmete açılacağını söyleyen Bakan Turhan, "Şehir merkezi ile Muradiye ve Salarha beldelerine mevcut ulaşım hattından 11,5 kilometre yolu kısaltarak ulaşma imkanına sahip olacağız. Bu da şehir merkezi ve yakın civarındaki beldelerin ulaşımında önemli bir kolaylık sağlamış olacak." DEDİ.

Bakan Turhan, Karadeniz üzerinde inşa edilen Artvin-Rize Havaalanı'ndaki çalışmaların büyük hızla devam ettiğinİ söyleyerek, "Artvin-Rize Havaalanı'nı inşallah bu yılın sonuna doğru hizmete açmayı planlıyoruz. Bu havaalanının açılmasıyla özellikle Rize, Artvin, Ardahan ve Trabzon'un doğu bölgesindeki vatandaşlar faydalanmış olacak. Burası 3 bin metre pist boyutu, 60 metre pist genişliği ile tüm uçakların iniş ve kalkış yapabileceği havaalanı olacak." değerlendirmesini yaptı.


Geri Dön