25 / 04 / 2024

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı...



Artvin in Çağlayan Köyü nün ulaşım sorunu mecliste!


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Artvin ili Şavşat ilçesine bağlı Çağlayan Köyünün ulaşım sorunu olduğunu belirten Bayraktutan önergesinde "Köy halkı tarım ve hayvancılıkta yaşamlarını idame etmektedir. O nedenle ulaşım oldukça önemlidir. Özellikle yoğun kış koşullarının yaşandığı bölgede ulaşım koşullarının da oldukça güç olması hayatı zorlaştırmaktadır. Çağlayan köy halkı bir an önce yollarının yapılmasını ivedilikle beklemektedir." diyerek 3 soru sordu.

1- Artvin ili Şavşat ilçesine bağlı Çağlayan Köyünün sorunları hakkında Bakanlığınızın ilgili kurumlarının bir çalışması var mıdır?

2- Çağlayan köy halkının yaşamış olduğu ulaşım sorununu gidermek için anılan güzegahların asfaltlanması gerçekleşecek midir?

3- 2018 yılında Çağlayan köyüne ne gibi hizmetler gitmiştir? 2018 yılı içerisinde başlatılan veya başlatılacak çalışmalar var mıdır?

 


Geri Dön