25 / 04 / 2024

Arzu Erdem kimdir? 

Arzu Erdem kimdir? 

İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Erdem kimdir? Arzu Erdem, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Arzu Erdem'in biyografisi...



Arzu Erdem kimdir? 
1983 yılı İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Arzu Erdem, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1985 yılında “Yüksek Lisans Programı”nı, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise 1995 yılında “Doktora Programı”nı tamamladı. Kariyerine 1986 yılında STFA Yapı Yatırımları A.Ş.’de Projeler Koordinatörü olarak başlayan Sayın Erdem, 1991-1992 yılları arasında University of California, Los Angeles Graduate School of Architecture and Urban Planning’de Misafir Araştırmacı olarak görev aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde 1988-2009 yıllarında Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak faaliyette bulunan Erdem, aynı üniversitede 2012-2013 yıllarında Mimarlık Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 

2015-2017 yıllarında Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini üstlenen Erdem, 2017 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden emekli oldu. Erdem, halen Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Erdem’in, ulusal ve uluslararası düzeyde akademik ve mesleki araştırmaları, görevleri, yarışma jüri üyelikleri, katıldığı ve ödüller aldığı yarışma projeleri, profesyonel mimari projeleri, uygulamaları, çalışmaları, çok sayıda bilimsel makale ve bildirisi ile sunumları bulunmuyor. 

Doğal hayat ve bio-çeşitlilik konularında çalışma ve araştırmaları bulunan Rubicon Foundation(Hollanda)’nın yönetim kurulunda görev yapan Erdem, Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali’nin Türkiye Bilim Komitesi’nde yer aldı. 

Arzu Erdem, 21 Mart 2018 tarihinden bu yana İş GYO’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor. 


Geri Dön