25 / 04 / 2024

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.



Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merpenlerin,  uruluş aşamasında trafik analizi, uygun ekipman seçimi, montaj, teknik destek ve sonrasında doğru ürün kullanımı, ürünün kontrolleri ve periyodik bakımlarının düzenli yapılması çok önemlidir. Yanlış asansör ve yürüyen merpen seçimi, uygulanan projenin değerini düşürebilirken, can kaybına, yaralanmaya ve maddi hasara dahi neden olabilir.


Asansör ve yürüyen merpenleri denetleyen bir kuruluş olan Hollandalı Liftinstituut Solutions, 80 yıllık tecrübesiyle, dünyanın dört bir yanındaki asansör ve yürüyen merpenlerin Avrupa ve Dünya standartlarına uygunluğunu kontrol ediyor. Sektörünün lider ve öncü firması Liftinstituut Solutions, her ay düzenlenecek “Asansör ve Yürüyen Merpen Güvenliği” seminerler serisi ile hem mimarların hem de inşaat sahiplerinin maddi kayıplarını da engelleyebilecek çözüm önerileri anlatacak. 


Türkiye’de her yıl yaklaşık 20-25 bin asansör hizmete giriyor. Günde yaklaşık 50 milyon insan taşıyan asansör ve yürüyen merpenlerin, yasal mevzuatlara uygun hazırlanması ve sonrasında kontrollerinin yapılması gerekir. Projelerin oluşturulması aşamasında inşaat firmalarının doğru analizler yaparak, proje kullanım amacı ve kişi sayısına uygun asansör ve yürüyen merpen seçmesi, montaj ve yapım süreçlerini takip etmesi gerekir. 


SEKTÖRE YÖNELİK KONULAR MASAYA YATIRILACAK

Asansör ve yürüyen merpenlerin proje tasarımından imalatına, bakımından periyodik kontrol sürecine kadar tam kapsamlı danışmanlık şirketi Liftinstituut Solutions, mimarlara yönelik “Asansör ve Yürüyen Merpen Planlaması ve Güvenliği” seminerleri başlayacak. Her ay gerçekleştirilecek seminer dizisinde; ülkemizdeki yeni yasal prosedürler ve düşey yapı elemanlarının trafik hesaplama konuları masaya yatırılacak. Sektöre yönelik davetli konuşmacıların da düzenli katılım sağlayacağı seminer dizisinde; sektörel uygulayıcılara yönelik düzenlenecek eğitimler ile de bilgi alışverişi sağlanacak. 


İLK SEMİNER TARİHİ 5 EKİM PERŞEMBE

Her ay düzenli olarak yapılacak seminerler; inşaat sektöründeki çalışanları, karar vericileri, mimarları yakından ilgilendirirken, asansör ve yürüyen merpen kurulumunda dikkat edilmesi gereken prosedürler ile kurallara yönelik konulara ilgi duyan sektör uzmanlarına da kapıları açık olacak. Ayrıca, can güvenliğini artırıcı öneriler ile toplumsal farkındalık da oluşturacak.  


İlki 5 Ekim Perşembe günü düzenlenecek seminer dizisinin detayları ve ücretsiz kayıtları için aşağıdaki iletişim bilgilerinden Liftinstituut Solutions’a ulaşmak yeterli.



Geri Dön