19 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap raylı sistemde test sürüşleri Şubat’ta başlıyor!

Antalya 3. Etap raylı sistemde test sürüşleri Şubat’ta başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap raylı sistemde test sürüşlerine Şubat’ta başlıyor.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Memur-Sen Konfederasyonu Antalya Şubesi’ni ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nd eyer alan habere göre, Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, yönetim kurulu ve üyeleriyle görüşen Başkan Türel, sorularını cevapladı. Göreve geldiklerinde, geçmiş dönemden kalan personele 7 milyonluk borcu sıfırladıklarını dile getiren Başkan Türel, “Üzerine de günü gününde alacaklarını ve primlerini ödeyebilen bir noktaya geldik. Çünkü inancımız gereği alın teri kurumadan o alacağın ödenmesi hususunda hassasiyetimiz söz konusu. Biz kaybedince Antalya kaybediyor” diye konuştu.


Biz olmadan olmuyor

Halkın desteği ile Antalya’da tarihi hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Türel, şu şekilde konuştu: “Şimdi Antalya’ya metro yapacağız diyorum. Hep birlikte olmazsak bu Metroyu Antalya’ya bizden başkası yapabilir mi? İlk dönemimde 11 kavşak yaptık bizden sonra 1 tane kavşak yapamadılar. 11 km raylı sistem yaptık 1 santim ekleyemediler. Yeniden göreve geldik bu dönem 11 kavşağa 27 kavşak ekledik, 11 km raylı sistemi 55 km’ye çıkardık. Ne oldu? Memleket kazandı.”


Boğaçayı’nda taşkın bekleyenler hayal kırıklığı yaşadı


Boğaçayı Projesi’de rekor yağışa rağmen hiçbir taşkın yaşanmadığını söyleyen Başkan Türel, “Antalya iki hafta önce metrekareye 483 kilogram ile yüz yılın en çok yağışını aldı. Taşkın olsa da çeksek diye telefonları ile gece Boğaçayı’na gelenler sükutu hayale uğradı. Biz taşkını önlemek için Boğaçayı’nı setteler halinde yaptık. Biz orayı yapmasaydık Arapsuyu’nu su basardı sel alırdı. Vay efendim çamurlu su akıyor dediler. Çamur gelecek tabi, biz çamur gelsin diye uğraşıyoruz. Oysa onlar gelmeyecek diyordu. Tutulacak tarafları yok. Denizi içeri alacak içme suyu kirlenecek dediler. Orada taşkını önlemek için otları, çamurları temizledik yer altı suyu üste çıktı denizi içeriye almaya da gerek kalmadı. Şimdi denizi içeri almadan bu görselliği kazandırdık oradan da bir gol yediler. Boğaçayı’nda bir tane ticari ünite yok. Biz hep iyi şeyler, güzellikler olsun memlekette istiyoruz. Dertleri bu memleket zenginleşmesin” şeklinde konuştu.



Şubat’ta deneme sürüşü başlayacak


3. Aşama Raylı Sistem Projesinin Varsak-Otogar etabı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Türel, 3 Ocak’ta bütün rayların biteceğini dile getirerek, şu şekilde konuştu:  “Otogara kadar olan bölümü bitiriyoruz. 15 Ocak’ta bütün katenerleri yani direkleri dikmiş oluruz. Ondan sonra telleri geriyoruz. Şubat’ta, deneme sürüşleri başlayacak. Varsak’tan Otogar’a kadar. Ondan sonra Üniversite istikametine devam edecek. Bu da başka bir dünya rekorudur. Varsak-Otogar arasındaki 16 km’lik hattı 3.5-4 ay da bitiriyoruz. 18 km’lik ikinci aşama raylı sistemi 5.5 ayda bitirmiştik. Gece gündüz inşaat alanındayız. Güzergah üzerindeki koruma panellerini de bir hafta içinde kaldırıp eski haline döndüreceğiz.” 


Meltem bölgesine yapılacak Millet Bahçesinin muhteşem bir proje olacağını sözlerine ekleyen Başkan Türel, “Millet Bahçesi Meltem deki evlerin bahçesi haline gelecek” dedi.


Geri Dön