29 / 03 / 2024

Asansörde de müteahhitlik gibi dünyada ikinci olmalıydık!

Asansörde de müteahhitlik gibi dünyada ikinci olmalıydık!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yurt dışında müteahhitlik sektöründe olduğu gibi asansörde de ikinci olmaları gerektiğini söyledi...



Asansör kabininden otomatik kapı sistemlerine, elektronik aksamlardan güvenlik sistemleri ve aksesuarlarına kadar birçok ürünün görücüye çıktığı Asansör, Yürüyen Merpen Sanayi ve Teknolojileri Fuarı (Avrasya Asansör Fuarı), CNR Expo Yeşilköy'de açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu asansör sektöründe yerlilik oranının yüksek olmasını istediklerini ifade ederek, asansör parçaları üretimi noktasında önemli markalara sahip olduklarını ancak sektör paydaşlarını buluşturma noktasında kamunun yetersiz kaldığını ifade etti. 

Tellioğlu, yerli asansör kullanma konusunda verilen teşviklerin daha fazla olması gerektiğini söyledi. Tellioğlu, yurt dışında müteahhitlik sektöründe olduğu gibi asansörde de ikinci olmaları gerektiğini belirtti. 

Tellioğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Devletimizden talebimiz; müteahhitlik ve müşavirlik hizmetlerinin daha çok desteklenerek sektörün yurt dışına yönlendirilmesi. Türkiye'de üretilen inşaat malzemelerinin, asansör de bunlar arasında önemlilerden bir tanesidir, onun da yurt dışına yönlendirilmesi lazım. Ama ondan önce Türkiye'de asansör üretiminin daha çok yerliye döndürülmesi teşvik edilmeli."

 


Geri Dön