26 / 04 / 2024

Aşçıoğlu ve Nokta Yatırım Kazlıçeşme arazisine 1.8 milyar TL’lik teklif verdi!

Aşçıoğlu ve Nokta Yatırım Kazlıçeşme arazisine 1.8 milyar TL’lik teklif verdi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), portföyünde önemli yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekarelik arazi, dün arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesiyle satışa çıkarıldı...




Emlak Konut GYO’nun portföyündeki en kıymetli taşınmazlardan Kazlıçeşme arazisine en yüksek teklif 1.8 milyar TL ile Aşçıoğlu ve Nokta Yatırım’dan geldi.  


EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), portföyünde önemli yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekarelik arazi, dün arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesiyle satışa çıkarıldı. İstanbul’da proje yapılabilecek en büyük arsalardan biri olan Kazlıçeşme arazisine ihalenin ilk oturumunda inşaat sektörünün büyük firmalarından 8 teklif geldi, ihaleye katılan Mesa Mesken ise teşekkür ettiğini bildirdi. İhalenin ilk oturumunun en yüksek teklifini 1 milyar 800 milyon TL ile Aşçıoğlu İnşaat ve Nokta Yatırım verirken, ortaklık Emlak Konut GYO’ya şirket payı olarak 540 milyon TL teklif etti. İhalenin ikinci oturumunun önümüzdeki günlerde düzenlenmesi bekleniyor. 


KONUT - TİCARİ ALAN 


Ticaret+konut, turizm+ticaret, dini ve eğitim tesis alanlarını kapsayan taşınmazların inşaat alanı 225 bin 906 metrekare. Arsada ticaret ve konut alanı olarak belirlenen alanda iş ve alışveriş merkezleri, ofis, konut, sosyal tesisler, restoran, otopark, konferans salonları yer alabilecek. Bu alanın emsali 2 olarak belirlenirken maksimum yükseklik 70 metre olarak belirlendi. 


DEVLER YARIŞTI


1- Aşçıoğlu- Nokta 1.8 milyar TL.

2- Artaş- EPP: 1.3 milyar TL. 

3- Nuhoğlu- Alt ve Üst Yapı: 1 milyar TL . 

4- Eroğlu - Erkent- Akkom Mühendislik: 1 milyar TL. 

5- Çalık- Gap: 760 milyon TL. 

6- Özak- Yenigün- Delta: 500 milyon TL. 

7- YDA - Türkerler: 500 milyon TL. 

8- 3S Kale- Zilal İnş.- Gül Yapı- Gül İnş.- Gül Proje- Gül Tur.- Demir İnş.- Liv Yapı- Doğu 165 milyon TL. 


Şenay Büyükköşdere/Akşam


Geri Dön