20 / 04 / 2024

Türk Telekom'dan 9 ayda 1,5 milyar TL'lik yatırım!

Türk Telekom'dan 9 ayda 1,5 milyar TL'lik yatırım!

2011'in ilk 9 ayında yatırımı yüzde 80 artarak 1.5 milyar TL'ye ulaşan Türk Telekom'da çalışan sayısı da istihdam edilen bin 500 kişiyle 35 bin 614 oldu



Altyapı ve teknolojiye yatırımları hız kesmeden devam eden Türk Telekom'un 2011'in ilk 9 ayında konsolide yatırım miktarı yüzde 80 artarak 1,5 milyar TL'ye ulaştı. 9 aylık konsolide cirosu yüzde 12 artarak 8,9 milyar TL olarak gerçekleşen grupta yapılan yatırımlarla birlikte çalışan sayısı da bin 500 kişi artarak 35 bin 614 oldu. Grup cirosunun yıldan yıla yüzde 13 artarak 2011'in 3'üncü çeyreğinde 3,1 milyar TL'ye yükseldiği bilgisini veren Türk Telekom Grubu CEO'su Hakan Kanafani, "Kâr marjı aynı dönemde yüzde 42 olarak gerçekleşti. Hem sabit hem de mobil faaliyetlerimiz, ilk dokuz ayda umut verici kârlılık seviyeleri ile birlikte, yıldan yıla iki haneli ciro büyümesi ile de ortaya koyduğumuz bu başarıya katkıda bulundu" diye konuştu.

816 MİLYON TL GELİR

2011'in üçüncü çeyreğinde sabit ve mobil faaliyetlerinde yaşanan güçlü büyümeye istinaden, yılın tamamı için gelir büyümesi ve yatırım harcamaları hedeflerini artırdıklarını söyleyen Kanafani, "Mobil iştirakimiz Avea kayda değer operasyonel performans gösterdi ve güçlü rekabete rağmen üçüncü çeyrekte 816 milyon TL gelir ile kendi çeyrek geliri rekorunu kırdı" dedi. Kanafani ayrıca ADSL toptan hat sayısının, gelişen altyapı ve servis kalitesi ve aynı zamanda gelişen ürün portföyü ve yakınsama hizmetleri sayesinde yıldan yıla yüzde 5 büyüyerek son 12 ay içinde 300 bin net müşteri kazandığı bilgisini verdi.

300 bin yeni müşteri

AVEA'nın yaklaşık 300 bin müşteri kazandığı bilgisini veren Hakan Kanafani, müşteri sayısının 12.5 milyona yükseldiğini söyledi. Kanafani "Genel Karma Kullanıcı Başına Ortalama Gelir çeyrekten çeyreğe yüzde 4 ve yıldan yıla yüzde 11 artarak 21.3 TL'ye yükseldi" diye konuştu.

Türkiye'nin en değerli markası seçildi

Türk Telekom'un arka arkaya üçüncü yıl Brand Finance tarafından Türkiye'nin en değerli markası seçildiğini ve Türkiye Yatırımcı İlişkileri Ödülleri'nde 4 kategoride aldığı birincilik ödüllerine ek olarak Büyük Ödül'ün de sahibi olduğunu hatırlatan Hakan Kanafani, Türk Telekom Grubu olarak Türkiye'de ve uluslararası platformlarda üst seviyede bilinirlik yaratmaya devam ettiklerini söyledi. Kanafani ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği yaparak Teknoloji Üssü kurdukları bilgisini verdi.
Sabah


Geri Dön