28 / 03 / 2024

Aselsan, MİKES'le birleşti!

Aselsan, MİKES'le birleşti!

Aselsan Elektronik, sinerji ve verimlilik sağlamak amacıyla bağlı ortaklığı MİKES ile kolaylaştırılmış usulde birleşme ve gerekli işlemler için aldığı kararı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) göndermeyi kararlaştırdı.



Aselsan'dan yapılan açıklamaya göre , "Aselsan'ın tüm radar, elektronik harp ve istihbarat sistemlerine ilişkin faaliyetlerinin 2014 yılı içerisinde tamamlanacak Gölbaşı

yerleşkesinde toplanması ve MİKES'in mevcut faaliyet alanlarının da ağırlıklı olarak radar, elektronik harp ve istihbarat faaliyet alanları ile benzer ve tamamlayıcı olması nedenleriyle devralma şeklinde birleşmenin önemli ölçüde sinerji ve verimlilik artışı sağlayacağı değerlendirilmektedir" denildi.


Açıklamaya göre, şirket esas sözleşmesi gereğince 9 Mayıs 2014 tarihinde hakim ortağı TSKGV'ye devralma şeklinde ve kolaylaştırılmış usulde birleşme yapabilmek için başvuruda bulundu.


Aselsan, MİKES'in yüzde 96.4 payına sahip ve MİKES Aselsan'ın mali tablolarında konsolidasyona tabi bağlı ortaklığı konumunda.


Dünya


Geri Dön