26 / 04 / 2024

ASELSAN, TAQNIA DST şirketi ile ortaklık anlaşması yaptı!

ASELSAN, TAQNIA DST şirketi ile ortaklık anlaşması yaptı!

ASELSAN ile Suudi Arabistan kamu şirketi TAQNIA Defense and Security Technologies (DST), Suudi Arabistan Savunma Elektroniği Şirketi kurulmasına yönelik ortak şirket anlaşması imzaladı.



Tarafların yüzde 50-50 ortaklığıyla Suudi Arabistan’da bir limited şirketi olarak kurulan Suudi Arabistan Savunma Elektroniği Şirketi, teknolojik altyapı ve donanımlara sahip tesisle, radar, elektronik harp ve elektro-optik teknolojilerinin tasarımı alanlarında faaliyet gösterecek.

ASELSAN, TAQNIA DST şirketi ile Suudi Arabistan'da ortak şirket kurma anlaşmasının imzalandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan şu açıklamayla duyurdu:


“ASELSAN ve TAQNIA DST arasında Suudi Arabistan'da ortak şirket kurmaya yönelik Pay Sahipleri Sözleşmesi 21.02.2016 tarihinde ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker, ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve TAQNIA DST Genel Müdürü Dr. Hamad Alyousefi arasında, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir ve KACST Başkanı Prens Dr. Turki Sau Bin Mohammed Al-saud şahitliğinde imzalanmıştır.”


Cumhuriyet


Geri Dön