19 / 04 / 2024

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Asgari ücret için ilginç talep:

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, kar marjı en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak zammın akaryakıt bayilerine yansıtılmamasını istedi.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun temmuz ayı için ara zam ikinci toplantısı sona erdi.

TÜRK-İŞ, enflasyonun altında zam yapılmasını kabul etmeyerek asgari ücret için 6 bin 391 TL talebinde bulundu.

 Ara zam oranının kısa süre içerisinde açıklanması beklenirken hükümete ilginç bir çağrıda bulunuldu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e dikkat çeken bir çağrı yaptı.

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Yapılan çağrıda; kar marjının en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak artışın akaryakıt bayilerine yansıtılmamasını ve oluşacak farkın devlet tarafından desteklenmesi talep edildi.

Aynı yazı Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyesi olan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç’a da gönderildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön