28 / 03 / 2024

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Asgari ücret için ilginç talep:

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, kar marjı en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak zammın akaryakıt bayilerine yansıtılmamasını istedi.



"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, TSE ve EPDK’nın mevzuatıyla getirilen zorunlulukları mı, teminat mektubu yükümlülüğünü mü yerine getirecek? Bayilerin bu kadar cüzi bir kar marjıyla bu kadar ağır maliyetleri kaldırması mümkün değil.

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Bu nedenle, maliyetlerimizdeki yüksek artışlar ve bayilerin üzerindeki ek maliyetler göz önüne alınarak kar marjımız en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak artış, akaryakıt bayilerine yansıtılmamalı, oluşacak fark devlet tarafından desteklenmelidir. Aksi takdirde zaten çok zor koşullarda ayakta durmaya çalışan 13 bin akaryakıt bayisi yok olacak ve istasyonlarda çalışan yüzbinlerce kişi işsiz kalacaktır. Durumu gereği için bilgilerinize arz ederiz” ifadeleri yer aldı."

Editörün Notu: Bu haber 30 Haziran 2022, saat 23.21'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 69 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 972 lira 96 kuruş değerindedir.

İslam Memiş'ten altın ve dolar için büyük uyarı

Asgari ücrete ara zamda ilk teklif geldi! Asgari ücret ne kadar olacak?

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön