27 / 04 / 2024

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber

Selçuk Geçer dolar kuru hakkında yaptığı konuşmada dolar düştü diye sevinenlere kızarak kötü haberi verdi.



Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu geçtiğimiz haftanın son işlem gününde döviz varlığı 15 milyonun üzerinde olan şirketlerin TLı kredisi kullanmalarını yasakladı. Bu kararla birlikte dolar kuru 17.36 TL seviyelerinden 16.08 TL seviyelerine kadar çekildi. Bu fiyat hareketlenmelerinin ardından takipçilerine seslenen Selçuk Geçer’den yeni bir öngörü geldi.

Selçuk Geçer dolar kuru hakkında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

Selçuk Geçer den, dolar düştü diye sevinenlere kötü haber

Yükseliş Sürecek

"Bütün para birimlerinde yükseliş sürecek. Yalnızca Euro ile dolar ya da Euro ile Sterlin ya da dolar ile Sterlin arasında ufak iniş çıkışlar olabilir. Bunun temel sebebi de pariteler. Euro/Dolar paritesi 1,3'e giderse anlayın ki dolarla Euro arasındaki makas kapanacak. Dolar daha hızlı yükselecek Euro daha az yükselecek. Veya Euro daha fazla yükselecek dolar daha az. Burada önemli etken Avrupa Merkez Bankası. Faizi artıracaklarını ifade ettiler. Ama pozitif ortama geçmeleri etkili olacak mı? Amerika Merkez Banaskı faizleri artırmayı sürdürecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön