26 / 04 / 2024

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber

Selçuk Geçer dolar kuru hakkında yaptığı konuşmada dolar düştü diye sevinenlere kızarak kötü haberi verdi.



Duruma bağlı olarak 75 baz puanlık faiz artırma gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Avrupa Merkez bankası ağırdan alırsa parite aşağı doğru ilerler. Euro iner. Bugün Euro doların üstündeyse yarın altında kalabilir. Avrupa Merkez Bankası'nı yakından izlememiz gerek.

Yıl Sonunda Dolar 25 TL

Biz zarar etmeye devam ediyoruz. 3 haneli enflasyon çok net bir şekilde geliyor. Maksimum yüzde 90'lara kalırız sonraki süreçlerde enflasyon daha da tetiklenecek ve yüzde 104'lere gideceğiz. Enflasyonun düşmesini beklemeyin. Dolar kısa sürede 17'yi geçer. Yıl sonunda ise 25'i bulur. Anormal süreçte ise Türkiye'de bir kırılma olur. Dolarda 5 katlık artar bu süreç bizi 90 baz faize artırmaya götürür. Dolarda her an büyük bir kırılma olabilir. Çok sert kırılmayla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün sistem çöker ve kur tekrar patlar. Yüzde 90'lık faiz ortamında kuş kıpırdamaz.

Selçuk Geçer den, dolar düştü diye sevinenlere kötü haber

Türkiye ekonomisi büyük bir risk barındırıyor. Dövizde yüzde 10'luk hareket bile doları 18 liraya atıyor. Faizler artık hiçbir işe yaramıyor. Ben olsam faizleri sıfır yaparım. Yüzde 100 yaparlarsa belki o zaman işe yarar. Cuma günü kritik bir gün. Onu da söyleyeyim. Altında ufak tefek geri çekilmeler olsa da bu kısa süreli olacak. Dolayısıyla riskler devam edecek"

Editörün Notu: Bu haber 30 Haziran 2022, saat 22.31'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 69 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 972 lira 96 kuruş değerindedir.

İslam Memiş'ten altın ve dolar için büyük uyarı

Asgari ücrete ara zamda ilk teklif geldi! Asgari ücret ne kadar olacak?

Merkez Bankası'nın dolar hamlesi ortaya çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön