18 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten altın ve dolar için büyük uyarı

İslam Memiş'ten altın ve dolar için büyük uyarı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar için uyarıda bulundu.



İslam Memiş, "Türk Lirası'nda bekleyenlerin önemli fırsatlar bulduğunu gördük. Gün içerisinde yaşanacak düşüşlerin alım fırsatı yaratacağını, satılan varlıkların ise yerine koyulabileceğini belirttim. Dolar Türk Lirası 16.07'ye kadar, gram altın da 950'ye kadar gerilemişti. Tekrar toparlandı, dün de direnç seviyesini zorladığına şahit olduk" ifadelerini kullandı.

Memiş, borsa için ise, "BİST 100 2490 puanda kapandı, satıcılı fakat borsada ben ralli beklentimi, yeni zirve beklentimi koruyorum. Borsa tarafındaki geri çekilmeler yeni rallilerle yükseliş sürecini devam ettirebilir diye tahmin ediyorum" dedi.

İslam Memiş ten altın ve dolar için büyük uyarı

Dolardaki gün içi hareketlilik ve makas aralığı için uyarıda bulunan İslam Memiş, "Dolar TL 16.65 seviyesinde. Gün içinde 16,56 - 16.76'yı izleyeceğim. Geniş bant aralığı tekrar gündemde. Bu haftada biraz günlük bazda ve haftalık bazda geniş bant aralığına, makas aralığına karşı dikkatli olmak. Her sert geri çekilmenin ardından makas aralıklarının bankalarda açık olduğuna tanık oluyoruz. Gün içindeki dalgalanmalar makas aralığının açılması anlamına geliyor. Bugüne kadar uyarıları dikkate almayanlar, varlıklarını yerine koyacaksa ekranda gördüğü kurlara aldanıyor, geri çekilmesini bekliyor ancak bu makas aralığını göz önünde bulundurmuyor" diye konuştu.

Fiziki alım yapacaklara uyarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön