17 / 04 / 2024

Asgari ücret emekli memurlara ek zam ve maaş ödemesi! Bakan Bilgin'den sürpriz açıklama

Asgari ücret emekli memurlara ek zam ve maaş ödemesi! Bakan Bilgin'den sürpriz açıklama

Emekli ve memurların temmuzda alacağı 6 aylık zam ve enflasyon farkı hesaplanıyor. Maaşlara yapılacak zamlarda en belirleyici kriter enflasyon rakamları olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "ara zam" çalışması yapıyor! İşte detaylar...



Emekli ve memurlara Temmuz'da verilecek zam oranında belirleyici olacak olan Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK mayıs enflasyonunu yıllık bazda yüzde 73,50, 5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 35,64 şeklinde açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Temmuz'da yapılacak zamlar ve 3600 ek gösterge çalışmalarına son şeklini verdi.

Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Bilgin’in, çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Bilgin, çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını belirtti. 

Bilgin, “Emekliler ile ilgili müjde için degelecekdediniz ama ne zaman, nasıl olacak bir planlama var mı” sorusuna da “Her şey planlandı. Uygun gördüğümüz zamanda bunları kamuoyuyla paylaşırız” yanıtını verdi.

Asgari ücret emekli memurlara ek zam ve maaş ödemesi! Bakan Bilgin den sürpriz açıklama

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön