25 / 04 / 2024

Asgari ücret, emekli ve memur zammında flaş gelişme! Detaylar netleşti

Asgari ücret, emekli ve memur zammında flaş gelişme! Detaylar netleşti

Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla Asgari ücret, memur ve emekli Ocak 2023 zammı için hesaplamalar yapılıyor. TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi netleşirken zam formülleri bir bir ortaya çıkıyor.



Ocak 2023 zammı için geri sayım başlarken milyonlarca kişinin yakından takip ettiği Eylül ayı enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruldu. Buna göre enflasyon eylül ayında aylık yüzde 3,1 artarken, yıllık ise yüzde 83,5 olarak kaydedildi. Analistlerin beklentisi aylık yüzde 3,75, yıllık ise yüzde 84,63 olması bekleniyordu. Kritik zam dönemine kısa bir süre kala gelen verilerde ipuçları aramakta.

ERDOĞAN’DAN ZAM AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili son açıklamasında, “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" diyerek milyonlarca kişiyi heyecanlandırmıştı.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 41’ÜN ÜZERİNDE ZAM
Memur ve emekli için 2023 yılında yapılacak maaş zamları milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor. Memur ve memur emeklisi için yılın ilk 6 ayı baz alınarak açıklanan zam oranı yüzde 41,69 olmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 42,35 zam yapılmıştı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön