20 / 04 / 2024

Asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Türkiye'nin en büyük gündemi olan asgari ücrette son dakika! Peki, asgari ücret ne kadar? İşte son durum...



1 Ocak 2023 zamlı asgari ücrette meydana gelen son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 1 Ocak 2023’te asgari ücretin ne kadar olacağına dair iddialar art arda geldi. Bu iddialar haricinde en dikkat çekici olan ise hükümetin orta vadeli planından öne çıkıyor.

Bugün başladı! Emekli banka promosyonları yükseldi! 

Enflasyonun her geçen gün yükselişe geçmesi ile bu yıl asgari ücrete ara zam uygulandı. Bu sene ara zam alanlar sadece kamu görevlileri ve emekliler olmadı. Temmuz ayında asgari ücretli vatandaşlar ara zamdan yararlanadı.

Asgari ücretle çalışan kişilerin net ücreti ise Temmuz ayında uygulanan zam ile birlikte 5 bin 500 Türk Lirası'na erişti. Sene sonu kendini göstermeye başlarken; yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücretli çalışan maaşlarına uygulanacak zam oranını merak ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön