25 / 04 / 2024

Asgari ücrete 2. zamda devletten ilk resmi adım

Asgari ücrete 2. zamda devletten ilk resmi adım

Çalışanlar, işveren ve hükümetten 5’er temsilcinin katıldığı komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya geldi.



Herkesin merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kritik ara zam toplantısı bugün gerçekleşti. Yaklaşık 7 milyon vatandaş ve aileleri asgari ücrete gelecek yeni zammı bekliyor.

Çalışanlar, işveren ve hükümetten 5’er temsilcinin katıldığı komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya geldi.

Asgari ücrete 2. zamda devletten ilk resmi adım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in önderliğinde, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu  Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu açılışında söz alan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Dengeli bir rakamda anlaşacağımızı ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, "Son beş aydır enflasyonda olan bu yüksek artıştan kaynaklanan bir iş. Ben özellikle bu toplantıyla ilgili bizi buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı. "Bugün 3600 ile ilgili Meclis'te bir yasa tasarısı var. Uzun yıllar çalıştınız. Kamuoyunun önemli sorunlarından bir tanesiydi. Emeklilerle ilgili bir düzenleme var. İnşallah oraya getirdiğiniz rakamları yukarıya çekerseniz daha iyi olur" diyen Atalay, asgari ücretle ilgili de şunları kaydetti:

"Ocak ayında güzel bir zam yaptık ama maalesef 3 ay sonra aldığımız bu zam eridi. Çalışanlar bu ülkede en büyük sıkıntıyı çeken kesim. Temennim, oluşan enflasyon ortada, bu çerçevede asgari ücretliyi dar ve sabit gelirliyi nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu, temenni ediyorum."

Bakan Bilgin, konuşmasının devamında, şöyle konuştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön