24 / 04 / 2024

Asgari ücrete 2. zam hakkında flaş gelişme

Asgari ücrete 2. zam hakkında flaş gelişme

Şu an 4.253,40 TL olarak uygulanan asgari ücrete beklendiği gibi 6 aylık enflasyon oranı yansıtılırsa asgari maaşın 5.997 TL olması bekleniyor.



Yılda bir defa belirlenen asgari ücrete bu yıl ikinci bir zam yapılması gündemde. Memur ve emeklilere yapılacak temmuz zammı ile beraber asgari ücrete de enflasyon farkı adı altında ikinci bir zam yapılması olası görülüyor.

Ömer Çelik Kapıyı Kapatmadı

AK Partili Ömer Çelik, MYK sonrası yaptığı açıklamada basın mensuplarından gelen "Asgari ücrete ikinci zam" sorusuna yanıt verdi. Çelik, "Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Bir şeyler netleştiğinde biz de elimizdeki bilgileri paylaşırız." dedi.

Asgari ücrete 2. zam hakkında flaş gelişme

Yüzde 31 Kesin

TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine göre göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31.71. Bu veriler ışığında emekliler için zam oranı yüzde 31 olarak netleşmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön