19 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zam miktarında flaş gelişme! Zamlı maaşlar hesaplara ne zaman yatacak belli oldu

Asgari ücrete ek zam miktarında flaş gelişme! Zamlı maaşlar hesaplara ne zaman yatacak belli oldu

Türkiye'de asgari ücrete yapılacak ek zam oranı üzerinde yapılan çalışmalarda sona gelindi. Hükümet asgari ücretteki artış miktarını kamuoyuna açıkladı. Asgari ücretin maaşlara ne zaman yansıyacağı da belli oldu.



Hükümetin TÜRK-İŞ ve TİSK ile yaptığı asgari ücrete eke zam çalışamalarında son adım atıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Temmuz'da yapılack ara zam miktarını belirleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni asgari ücreti yüzde 30 zamla 4 bin 253 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Peki asgari ücrete yapılan ek zam sonrası yeni maaş hesaplara ne zaman yatacak sorusu da cevabını buldu.

Zamlı asgari ücret Temmuz ayından itibaren geçerli olacak. Buna ilişkin karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Resmi Gazete'de kaleme alınan kararda, 4857 sayılı iş Kanunu 39. maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 522'nci maddesi gereğince, iş sözleşmesiyle çalışan ve bu kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin asgari ücretini tespit etmekle görevli Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 29 Haziran'da başladığı çalışmaların bugün sona erdiği aktarıldı.

TÜRK-İŞ ve TİSK ile birlikte yapılan 2 toplantı neticesinde milli seviyede tek asgari ücret tespitine, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücret artışının 1 Temmuz-31 Aralık 2022 arasında bin 215 lira 70 kuruş olarak belirlendiği, kararın 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlanmasına oybirliğiyle karar verildiği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön