26 / 04 / 2024

Bakan Nebati ve MÜSİAD asgari ücrete ek zam miktarını değerlendirdi: Memnuniyet verici

Bakan Nebati ve MÜSİAD asgari ücrete ek zam miktarını değerlendirdi: Memnuniyet verici

Asgari ücrete 1 Temmuz'da yapılan ek zam oranı Hazive ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yapılan zam oranını değerlendirdi. Bakan Nebati asgari ücrete yapılan ek zam miktarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.



Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam yapılmasının ardından tutulamayan enflasyon nedeniyle maaşlara ek zam konusu gündeme gelmişti. Milyonlarca işçinin beklediği haber bugün açıklandı. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığı açıklandı. Yapılan zamla maaşlar 4 bin 253 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldı. Maaşlara yapılan zam 6. ayda yüzde 80 olarak hesaplandı. TÜİK, Haziran ayı enflasyonunu 4 Temmuz'da açıklayacak. Mayıs ayında enflasyon yüzde 73,5 olarak bilirilmişti. ENAG ise enflasyonun 5 ayda yüzde 160 olduğunu duyurmuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete yüzde 30 zam oranını değerlendirdi. 5 bin 500 lira olarak açıklanan maaşın 'hayırlı olmasını' istedi. Asgari ücrete yılbaşından bugüne yüzde 94.60 zam yapıldığını iddia etti. Bakan Nebati, "Çalışanları ve emekçileri fiyat artışları karşısında koruma kararlılığımız ortaya ortaya çıktı. Millete hayırlı olsun" dedi. 

Bakan Nebati asgari ücret yapılan zamla ilgili Twitter'dan şunları söyledi:  

Yılbaşında; gelir ve damga vergisini kaldırıp açıklanan net asgari ücret tutarı Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artışla 5 bin 500 liraya yükseldi. Böylelikle, yılbaşından bu yana net asgari ücret oranındaki kümülatif artış oranı yüzde 94.60 oldu. Çalışanlar ve emekçileri fiyat artışları karşısında koruma kararlılığımızı ortaya koyan asgari ücret millete hayırlı olsun.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön