25 / 04 / 2024

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Asgari ücrete ek zam gelecek mi sorusu gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı Temmuz'da yapılacak düzenlemeleri işaret etmesi asgari ücrete yapılacak zammın kaç lira oalcağını merak ettirdi.



Asgari ücrete yılbaşında gelen zam oranı yüzde 50 oldu. Nisan'da TÜİK'in açıkladığı enflasyon ise yüzde 70'i buldu. Asgari ücrete uzun yıllardan sonra ilk kez yıl ortasında ek zam yapılması gerekliliği gündeme geldi. Asgari ücrete ek zam sadece hükümeti değil çalışanları ve işverenleri de ilgilendiren ekonomik boyutu geniş ölçek kaplayan bir çalışma. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret 2022 yılı tutarı, brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. 

Bu yıl için 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücret Memur-Sen’in 5 bin 263 lira olarak açıkladığı açlık sınırının 1010 lira gerisine düştü. Asgari ücretli Memur-Sen’in yoksulluk sınırına ise yaklaşamadı. Memur-Sen’in açıkladığı 14 bin 534 liralık yoksulluk sınırı asgari ücretin 10 bin 281 lira gerisinde kaldı.

ERDOĞAN "ASGARİ ÜCRETE EK ZAM DEĞİL ENFLASYON DÜZENLEMESİ" DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da asgari ücrete ek zam açıklaması geldi. Erdoğan, " Vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa dar gelirli insanlarımızın alım güçlerinde ki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dinleyecek tedbirleri alırken diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yılbaşında asgari ücretten işçi, memur ve emekli maaşlarına kadar geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha yerleştireceğiz. Haziran ayı itibarıyla başvuruları başlayacak Aile Destek programı gibi yeni uygulamalarla da insanımızı sahipsiz bırakmıyoruz. " dedi.

 Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön