23 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zam konusunun görüşüleceği son tarih belli oldu! Artış yüzde 40 açıklanmıştı

Asgari ücrete ek zam konusunun görüşüleceği son tarih belli oldu! Artış yüzde 40 açıklanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete ek zam çalışması hakkında yaptığı açıklamalardan sonra maaşlara yansıyacak artış için son kez toplantı yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek rakam kamuoyuna açıklanacak.



Asgari ücrete ek zam için yapılan son çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı. Erdoğan, konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ele alınmasını istediğini söyledi. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanıp değerlendirme yapacağı tarih belli oldu.

Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba günü saat 14:00'da toplanacak.

"ÇALIŞMA HAFTA SONU İNŞALLAH BİTECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" bilgisini paylaşarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler." ifadelerini kullanmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön