29 / 03 / 2024

Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Asgari ücrete ek zam konusunu görüşen işçi sendikaları ve hükümet bugün maaşa yapılacak artışın ne kadar olacağını belirleyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ek zam toplantısına girmeden kritik açıklamalar yaptı.



İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında toplandı. Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıya, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

Çalışma ve Soayal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak ek zam konusunu değerlendirmeye başlamadan önce kamuoyunun merakını celbeden konular hakkında bilgiler verdi.

Bakan Bilgin, çalışanların enflasyon karşısında korunmasının görevleri olduğunu ve bunu yapmak zorunda olduklarını ifade etti. Bu nedenle ellerindeki en önemli aracın, asgari ücretin yeniden belirlenmesi olduğunu söyledi.

Asgari ücrete ek zam konusu yarın yapılacak görüşmeler sonrasında nihayete erecek ve artış oranı 1 Temmuz Cuam günü kamuoyuna duyurulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, enflasyonun gelir dağılımını bozduğuna dikkati çekerek gelir dağılımını rekabetçi piyasa ortamı ve devletin sosyal politikalarının düzenleyeceğini söyledi.

 Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Asgari ücrete kurumsal bir düzenleme imkanı için bir araya geldiklerini belirten Bilgin, şunları ifade etti:

Çalışanları, emekçileri korumak, sosyal devlet tedbirlerini devreye sokmak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz dönemde asgari ücretin normal süresinde belirlenmesi gerektiğini, yeni bir şey olmadığını ifade ettik ama bugün geldiğimiz noktada çalışanların enflasyon karşısında korunması, enflasyonun tahribatı karşısında korunması gerekiyor. Bunu yapmak zorundayız. Bu konuda da elimizdeki en önemli araç, asgari ücretin yeniden belirlenmesi asgari ücret sadece asgari ücret kapsamında olan 6,5 milyona yakın işçimizle sınırlı değildir, onların üzerindeki ücret gruplarının da ücretlerinde pozitif etki yapacak "

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön