26 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Asgari ücrete ek zam konusunu görüşen işçi sendikaları ve hükümet bugün maaşa yapılacak artışın ne kadar olacağını belirleyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ek zam toplantısına girmeden kritik açıklamalar yaptı.



SENDİKALAŞMADA KRİTİK SEVİYEYİ İLK KEZ AÇIKLADI: DESTEK VERECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'deki şirketler içinde sendikalaşma oranının çok düşük olduğunu söyledi. Hükümetin işçilerin sendikalaşmasına destek vereceğini söyleyen Bilgin, sendikalaşma olmadan asgari ücretin belli bir seviyede sıkışıp kaldığına vurgu yaptı. Türkiye'nin en büyük 1000 şirketi içerisinde sendikalaşma oranının yüzde 13 oranında olduğunu söyleyen Bilgin, bunun çok ciddi bir sorun olduğunun altını çizdi.

Bilgin, "Sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldıracak çalışmaları yapıyoruz. Mevzuattaki düzenlemeleri yapacağız. Bazı işverenlerin sendikalaşmaya ve örgütlenmeye karşı negatif tavrını aşacağız." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön