19 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zam miktarında flaş gelişme! Zamlı maaşlar hesaplara ne zaman yatacak belli oldu

Asgari ücrete ek zam miktarında flaş gelişme! Zamlı maaşlar hesaplara ne zaman yatacak belli oldu

Türkiye'de asgari ücrete yapılacak ek zam oranı üzerinde yapılan çalışmalarda sona gelindi. Hükümet asgari ücretteki artış miktarını kamuoyuna açıkladı. Asgari ücretin maaşlara ne zaman yansıyacağı da belli oldu.



Kararın gerekçesinde asgari ücretin işverenin işçiye ödemekle zorunlu olduğu en az ücret olduğu vurgulanarak, şu konulara dikkat çekildi:

Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeliği uyarınca, asgari ücret, pazarlık ücreti değildir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu önceden belirlenmiş bulunan asgari ücreti süresinden önce değiştirmek üzere toplanmış ve önümüzdeki 6 ay için uygulanacak ücrette işçilerimizin gelir kayıplarını telafi etmek üzere iyileştirme kararı almıştır. Alınan karar uyarınca; işçinin günlük asgari ücreti 1 Temmuz 2022-31 Aralık 2022 arasında 215 lira 70 kuruş olarak belirlenmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vdeat Bilgin, asgari ücretin işçilerin işyerlerinde yetersiz sendikalaşmasından ötürü belirlenen rakam sınırında sıkışı kaldığı bunun aşılması için yasal düzenleme ve destek verileceğini açıklamıştı. Bilgin, kısaca asgari ücret konusunda işverenin işçiye çalıştğı işin alanı ve uzmanlığına göre 5 bin 500 liranın üzerine çıkması gerektiğine bunun da örgütlü işçi sendikaları sayesinde mümkün olabileceğine vurgu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön