26 / 04 / 2024

Asgari ücrete ara zam gelir mi? İşte yanıtı

Asgari ücrete ara zam gelir mi? İşte yanıtı

Asgari ücrete zam ile ilgili flaş gelişme! Milyonlarca çalışan gözünü Ankara’dan gelecek habere çevirmiş oldu. İşte beklentiler...



Mynet'ten Sinem Eryılmaz'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl önce 4.253 TL ve ara zam sonrası 5.500 TL olan asgari ücret Ocak 2023’te brüt ücret 10.008, net 8.506,80 lira oldu. Net asgari ücretteki artış oranı ocak ayına göre yüzde 100, temmuz ayına göre yüzde 54,66 olurken, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 74,43 oldu.

Ancak emekli maaşı taban rakamının 7.500 TL olacağının açıklanmasının ardından asgari ücret için de ara zam beklentisi oldu. Milyonlarca çalışanı doğrudan tüm çalışanların maaşlarını ise dolaylı yoldan etkileyen asgari ücrete bu yıl zam gelir mi? SGK Uzmanı Emin Yılmaz merak edilen soruyu yanıtladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön