26 / 04 / 2024

Asgari ücrete üçüncü zam! Şok iddia! Kasımda 6 bin 700 lira olacak

Asgari ücrete üçüncü zam! Şok iddia! Kasımda 6 bin 700 lira olacak

SuperHaber isimli haber sitesinin yayımlamış olduğu haber, büyük yankı uyandırırken haberde asgari ücretin kasım ayında 6 bin 700 lira olacağı iddia edildi. Haber, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte detaylar…



BAKAN VEDAT BİLGİN YIL SONUNU İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Temmuz’da yapmış olduğu açıklamada asgari ücrette yeni düzenleme için yıl sonunu ifade etmişti. Bilgin, "Yılın sonunda yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında duracağız" şeklinde konuşmuştu.

ASGARİ ÜCRETE YIL İÇİNDE İKİ KEZ ZAM YAPILMIŞTI

2021 yılında brüt 3 bin 577 Türk Lirası, net 2 bin 825 Türk Lirası olarak uygulanan asgari ücret % 50'lik artış ile 2022 yılı için brüt 5 bin 4 Türk Lirası, net 4 bin 253 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Artan enflasyon rakamları ve dolar kurundaki iniş çıkışlar ve bunlara ek olarak yaşanan ekonomik kriz vatandaşlara fahiş şekilde artan enflasyon ile yansımasının ardından asgari ücrete 2022 Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yılın ikinci zammı gerçekleşmişti. Asgari ücret % 30’luk bir artış ile brüt 6 bin 471 Türk Lirası, net 5 bin 500 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 17.54'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,06 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1037 Türk Lirası değerinde.

İş arayanlara müjde THY’den geldi! Türk Hava Yolları pilot ve 2. Pilot alacak! Tarihleri kaçırmayın

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

İşte Samsung Galaxy Z Flip4 fiyatları! Ön sipariş bitmeden sıraya girin! 17 Ağustos 2022 fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön