25 / 04 / 2024

Asgari ücrete zamda süper rakam! Zam yüzdesine ilişkin flaş detay paylaşıldı

Asgari ücrete zamda süper rakam! Zam yüzdesine ilişkin flaş detay paylaşıldı

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete yüzde kaç zam geleceği de merak edilmeye başlandı. Olası zamla ilgili son paylaşılan rakam ise biraz da olsa vatandaşların yüzlerini güldürdü.



Asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek? sorusu araştırma konusu olmaya devam ederken yeni asgari ücret için kollar sıvandı. Bu noktada asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam sinyali geldiği paylaşılırken yeni asgari ücretin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı.  Bu yılın başında yüzde 50.1’lik artışla net 4 bin 253 liraya, Temmuz’da da yaklaşık yüzde 30’luk ara zam ile 5 bin 500 liraya çıkan asgari ücrette yeni artış için kollar sıvandığı belirtilerek asgari ücret komisyonunun Aralık ayında toplanacağı ifade edildi. Yeni ücret merakla beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den “Enflasyonun etkisini dikkate alarak yeni bir değerlendirme yapacağız” açıklaması yapıldı. Hem geçmiş dönemlerde yapılan artışlar hem de Bakan Bilgin’in açıklamaları asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapılacağını ortaya koyduğu belirtildi ve Orta Vadeli Program’da 2022 yılı enflasyon tahmini yüzde 65 olarak yer aldığı aktarıldı. 

Eğer asgari ücrete 2022 yılı enflasyonu yansıtılırsa yüzde 65 tahminine göre yeni asgari ücret yıllık 4 bin 353 lira 40 kuruştan 7 bin 18 lira 11 kuruşa çıkabileceği paylaşılırken artışta diğer formülün yıllık enflasyona tamamlama şekli olabileceği bildirildi.

Temmuz’da asgari ücrete yüzde 30 ara zam yapıldığı hatırlanıyor ve bu zam için de yıllık enflasyon tahmini olan yüzde 65’e tamamlanabileceği bildirildi. 

Bu durumda halen net 5 bin 500 lira olan asgari ücret 7 bin 425 lira 47 kuruşu bulabileceği belirtilirken yıllık enflasyonun üzerinde bir artış yapılması durumunda net asgari ücret 7 bin 500 liranın üzerine çıkabileceği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön