13 / 05 / 2024

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ek

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ek

Farklı sektörlerde çalışan binlerce işçi, Kurban Bayramı'nda da çalışıyor. Bayramda çalışanlar, fazla mesai ücretlerinin ne kadar olduğunu araştırıyor. Asgari ücretli çalışan, bayram mesaisini ne kadar alacak? İşte tüm ayrıntılar...



8 Temmuz arefe günü öğleden sora başlayan bayram tatili 4 günlük bayram sonrası 13 Temmuz'da bitecek. İşçilerin en önemli haklarından biri ise çift mesai ücreti. Bayram çalışması maaşlara dahil edilecek.

Ulusal bayramlarda ve tatil günlerinde çalışanların hakları Anayasa hükmünce yasal koruma altına alınmış halde. Bu günlerde çalışanlara ödenecek ücret ise yasa ile korunuyor.

İKİ GÜNLÜK ÜCRET ALACAK
Mynet'in haberine göre; ulusal bayramlarda ve genel tatil günlerinde çalışmayan işçiler normal çalışma gününde ödenen ücrete tabi ancak tatil yapmayan ve çalışan işçiye, çalışmadan alacağı bir günlük ücretinin yanında, çalıştığı her bir gün için de normal bir günlük ücret verilecek.

Böylece ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışan işçi, bir günü çalışmadan, bir günü de çalışması karşılığı olmak üzere iki günlük ücret verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön