26 / 04 / 2024

Asgari ücrette son dakika! Tek tek açıkladılar! 10 bin lira…

Asgari ücrette son dakika! Tek tek açıkladılar! 10 bin lira…

2023 yılının asgari ücret rakamları ile ilgili alanında uzman kişilerden tahminler gelmeye devam ediyor. Peki konu ile ilgili kişilere göre 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte uzman kişilerden tek tek 2023 asgari ücret tahminleri…



Milyonlarca çalışan aralık ayında açıklanması beklenen 2023 asgari ücret rakamını heyecanlı bir şekilde bekliyor. AK Parti hükümetinden konu ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ederken, alanında uzman ekonomistler ve analistler de konuya dair tahminlerde bulunmaya başladı.

Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek ekonomistlerin tahminleri…

YALÇIN BAYER “10 BİN LİRA” DEDİ

Hürriyet'ten Yalçın Bayer asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunup tahmin yaparak, “Kamuoyuna gelen bilgilere göre siyasi iradenin yeni asgari ücreti yüzde 40 – yüzde 50 oranında değişken zam ile net 7.500 TL - 8.500 TL arasında saptayacağı savlanıyor. Fakat bu rakam sürpriz şekilde daha yukarıda da olabilir. Neden 10 bin TL olmasın” şeklinde konuştu.

ŞEREF OĞUZ’DAN YÜZDE 80 TAHMİNİ GELDİ

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz ise seçim ekonomisi döneminde olunduğunu ifade ederek, "Asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam yapılması sürpriz olmaz" cümlelerini kullandı.

Asgari ücrette son dakika! Tek tek açıkladılar! 10 bin lira…


Geri Dön