25 / 04 / 2024

Asgari ücrette yüzde 22'lik zam farkı detayı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bu rakama şimdi bakın! 

Asgari ücrette yüzde 22'lik zam farkı detayı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bu rakama şimdi bakın! 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, asgari ücret zammıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. "Asgari ücretliye en az yüzde 40’lık zam yapılması gerekecek" diyen Bayram, son dakika rakamı söyledi. Peki 2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika detayları.



Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, asgari ücret zammı açıklamasında "Asgari ücretle alakalı daha önceden birçok kişi açıklama yaptı ama asgari ücretin belirlenmesiyle alakalı geçen sene yılda 1 defa artacak denildi. Bu seneye özel olarak enflasyon iki haneli olduğu için temmuz ayında yeni bir güncelleme yapıldı" dedi ve geçtiğimiz sene asgari ücretin, enflasyon yüzde 34 iken yüzde 50 arttığına dikkat çekti. 

Asgari ücrette yüzde 22 lik zam farkı detayı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bu rakama şimdi bakın!  

Asgari ücrete 16 puanlık fazladan bir zam yapıldığının altını çizen Muhammet Bayram, "Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında bunun bir ara zam olduğunu asıl zammın 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yapılacağını söylemişti" şeklinde konuştu. 

ASGARİ ÜCRETLİNİN ALMADIĞI YÜZDE 22’LİK ZAM FARKI BULUNUYOR

"Günümüze gelecek olursak temmuz, ağustos ve eylül zamları aylık bazda belirlendi ve toplamı 6.09 oldu" ifadelerini kullanan Bayram, Aralık'tan 9. ayın sonuna kadarki enflasyonun yüzde 52 olarak çıktığına dikkat çekti ve asgari ücretlilerin aslında almadığı yüzde 22’lik bir zam farkı olduğunu belirtti.

Bayram, konuyla ilgili açıklamasını "Sene sonuna gelecek olursak Merkez Bankası’nın anketi yüzde 65" ifadelerini kullanarak sürdürdü ve kredi derecelendirme kuruluşu ve anketörlerin yaptığı enflasyon tahmininin ise yüzde 80 civarında olduğunu aktardı. 

Asgari ücrette yüzde 22 lik zam farkı detayı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bu rakama şimdi bakın! 

Bu gelişmelerden yola çıkıldığında asgari ücretliye en az yüzde 40’lık zam yapılmasının gerekeceğine vurgu yapan Bayram, bunun da 7 bin 700 TL civarına denk geldiğini belirtti. 

PSİKOLOJİK SINIR OLAN 8 BİN TL’Yİ GÖREBİLİR 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, yüzde 54 zam yapılması durumunda asgari ücretin 7 bin 975 lira olacağını belirterek "Psikolojik sınır olan 8 bin TL’yi ben göreceğini düşünüyorum. Yapılan hesap ortada ondan dolayı bu rakamlar enflasyon verileri baz alınarak ortaya çıkıyor" açıklamasında bulundu. Bayram, AK Parti’nin Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün asgari ücretin 7 bin 500 lira civarında olacağından bahsettiğini de vurguladı. 

Asgari ücrette yüzde 22 lik zam farkı detayı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bu rakama şimdi bakın! 

Bu kapsamda ekim ve kasım aylarında mevsimsel etkilerle enflasyonun artacağını dile getiren Bayram, "7 bin 500 TL ile 8 bin lira arasında olacağı değerlendirilebilir" şeklinde konuştu. 

EYT’lilerin maaşları nasıl hesaplanacak? İşte EYT’li maaşı hakkında tüm merak edilenler…

Memur ve memur emeklilerinin 2023 Ocak zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaş kaç lira olacak? Duyan inanamadı!

Hesabınıza 3 bin 336 lira yatacak! Evde bakım maaşları yatmaya başladı! Evde bakım maaşı hangi illerde yattı?

Emekliler bayram edecek! Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın emekli kampanyası peş peşe açıklandı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön