26 / 04 / 2024

Asia Young Designer Awards için son başvuru tarihi 21 Mayıs!

Asia Young Designer Awards için son başvuru tarihi 21 Mayıs!

Nippon Paint, ArchClub’ın 30 Nisan tarihinde gerçekleştireceği ve genç mimarların mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan online buluşmanın sponsoru oldu. 30 Nisan tarihinde saat 21:00’da başlayacak olan etkinlik için son başvuru tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi.



“Mimarlar ve Yarışmalar” temalı ArchClub etkinliğinde Nippon Paint tarafından 13 senedir gerçekleştirilen Asya’nın en prestijli tasarım yarışması Asia Young Designer Awards’ın jüri üyeleri Yazgan Design Architecture kurucu ortağı mimar Begüm Yazgan, Görkem Volkan Design Studio’nun kurucusu mimar Görkem Volkan ve 2X1 Architects kurucu ortağı mimar Kutlu Bal olarak belirlendi. Buluşmada, jüri üyeleri gençlerle yarışma kültürüne ilişkin veriler paylaşacak. 

Zoom uygulaması aracılığıyla 30 Nisan tarihinde saat 21:00’da başlayacak olan ArchClub buluşmalarına Yükseköğretim Kurulu’na bağlı üniversitelerin Mimarlık ve İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3-4 sınıf lisans öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve son 3 senede mezun olan 450 kişi katılım gösterecek.

Asia Young Designer Awards için son başvuru tarihi 21 Mayıs!

AYDA jürisi gençlerle buluşacak

Buluşmada özellikle genç mimarların ve tasarımcıların sektörde tanınmalarına imkan sunan, yapı endüstrisinde disiplinler arası çalışmayı sağlayan ve tasarım pratiği açısından önemli bir gelenek olan yarışma kültürü değerlendirilecek.  

Son başvuru tarihi 21 Mayıs

Nippon Paint tarafından 2008'den beri gerçekleştirilen Asia Young Designer Awards (AYDA) profesyonel mimarlar, iç mimarlar, odalar, ortak kuruluşlar, tasarım okulları, mezunlar ve tasarım öğrencilerini tek çatı altında bir araya getiren, deneyim odaklı bir öğrenimin yanı sıra hayatta bir kez gelebilecek imkanlar yaratıyor. 

Asia Young Designer Awards için son başvuru tarihi 21 Mayıs!

AYDA’ya bugüne kadar aralarında Çin, Singapur ve Japonya gibi ülkelerin de olduğu 16 ülkeden 1.200'ü aşkın üniversitede okuyan 35 bini geçen öğrenci katılım gösterdi. AYDA’ya bu yıl Türkiye’deki üniversitelerd eokuyan öğrenciler de başvuruda bulunabiliyor. Başvurular 21 Mayıs’ta bitiyor.

Bu yılki teması “Empati İçin Tasarla 2021” olan, “Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olacak şeklinde iki farklı kategoride belirlenen AYDA’da her bir kategorinin ulusal kazananı global yarışmaya girmek için hak sahibi olacak. Global yarışmanın kazananı, “Asia Young Designer of the Year” unvanı ile Harvard University Graduate School of Design’da 6 haftalık Design Discovery Program’a katılacak.  

Nippon Paint Türkiye web sitesi nipponboyacom/tr/ayda linkinden etkinliğe ilişkin bilgilere ulaşılabiliyor.

Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor!


Geri Dön