26 / 04 / 2024

Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor!

Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor!

Mimar ve İç Mimar öğrencilerinin hayatlarını değiştirecek olan fırsatlar sunan Asia Young Designer Awards, Türkiye’nin yetenekli tasarımcılarına uluslararası bir dünyanın kapılarını açıyor...



Nippon Paint tarafından 13 senedir gerçekleştirilen Asia Young Designer Awards (AYDA), 2021-2022 döneminde Türkiye’nin de katılımıyla toplam 16 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Asya'nın en önemli tasarım ödülleri arasında yer alan Asia Young Designer Awards’a 2008'den bugüne kadar 15 farklı ülkeden, 1.200'den fazla üniversitede okuyan 35 binin üzerinde öğrenci katılım gösterdi. Binlerce genç tasarımcının piyasa ve endüstrinin önemli kişi ve kuruluşları ile bir araya gelmelerine imkan sunan organizasyon, kişiye özel rehberlik hizmetleri ve deneyimli profesyonel isimler tarafından yapılan atölyeler sayesinde, genç katılımcıları sektörün uzmanlarıyla bir araya getiriyor. Asya'nın dört bir tarafından gelen katılımcılar AYDA'da buluşarak önemli bir sinerji oluşturuyor, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak birbirlerini de geliştirme imkanına sahip oluyor.

Büyük Ödül Harvard University Graduate School of Design’da Eğitim İmkanı

Asia Young Designer Awards, Türkiye’deki üniversitelerde öğretim gören 2. sınıf ve üzeri tüm iç mimarlık öğrencileri ile 3. sınıf ve üzeri mimarlık öğrencilerine açık. Her bir kategorinin ulusal kazananı, ülkelerini temsil etmek için, diğer ülkelerden gelen katılımcılar ile kıyasıya arışarak “Asia Young Designer of the Year” unvanı ile Harvard University Graduate School of Design’da, 10 bin USD değerinde 6 haftalık Design Discovery Program’a katılma imkanı yakalamış oluyor.

 “Empati için Tasarla”yanlar Aranıyor

“Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın bu seneki teması “Empati için Tasarla 2021” şeklinde belirlendi. Son kullanıcının ihtiyaçlarını öncelikli olarak ele alan ve bu öncelikleri tasarımın merkezine koyan projeler bu yılki yarışmanın konusunu meydana getiriyor.

AYDA Türkiye 2020-21 seçici kurulu ise mimarlık ve iç mimarlık konusunda şu isimlerden meydana geliyor:

Mimarlık

Kutlu Bal (Mimar), 2X1 Architects
Hakan Demirel (Mimar) Suyabatmaz Demirel Architects
Arzu Gönenç Sorguç (Prof.Dr., Öğretim Üyesi), Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
Görkem Volkan (Mimar), Görkem Volkan Design Studio
Begüm Yazgan (Mimar), Yazgan Design Architecture

 İç Mimarlık

Yasemin Arpaç (İç Mimar), Ofist
Renda Helin Çilalioğlu Çizer (İç Mimar), Renda Helin Design
İnci Deniz Ilgın (Prof.Dr., Öğretim Üyesi), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anasanat Dalı
Umut Şumnu (Doç.Dr., Öğretim Üyesi), Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Programı
Jeyan Ülkü (İç Mimar), Jeyan Ülkü Mimarlık

Ayrıntılı bilgi ve yarışmaya katılım koşullarını incelemek isteyenler Nippon Paint Türkiye web sitesi https://nipponboya.com/tr/ayda üzerinden detaylara ulaşmak mümkün.


Geri Dön