24 / 04 / 2024

Türkiye'deki konutların yüzde 54'ü DASK güvencesinde!

Türkiye'deki konutların yüzde 54'ü DASK güvencesinde!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye'nin deprem sigortası karnesini açıkladı. Güler, Türkiye'deki konutların yüzde 54'ünün deprem sigortasının bulunduğunu ifade etti...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye'de deprem tehlikesi bulunan bazı şehirlerdeki konutların DASK sigortası oranını açıkladı. 

Posta'da yer alan habere göre; tehlikesi en yüksek şehirlerden biri olan İstanbul ve yakın zamanda büyük bir deprem meydana gelen Elazığ'ın oranları dikkat çekici bulundu. 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye'deki konutlarda yapılan zorunlu deprem sigortası oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye deki konutların yüzde 54 ü DASK güvencesinde!

Güler, "İstanbul’daki konutların yüzde 67’si zorunlu deprem sigortasına sahip. Yüzde 33’lük kısmın halen zorunlu deprem sigortası bulunmamakta. İstanbul’daki poliçe adedi de 2,5 milyona ulaştı. Bu iyi bir oran ve daha da artmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremlerden sonra kurum olarak yoğun şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Güler, "Elazığ'da 123 bin konuttan 43 bin tanesinde sigorta bulunuyor. Yani toplam konutun yüzde 35'i sigortalı. Malatya'ya baktığımızda 165 bin konutun 63 bin tanesinde zorunlu deprem sigortası var. Yüzde 38 oranında bir sigortalılık mevcut.

Hasar ihbarlarını alıyoruz, buna ilişkin veriyi hasar tespitlerinin tamamlanmasından sonra söyleyebileceğiz. Biz DASK olarak halihazırda 7 bin 500 civarı ihbar almış bulunmaktayız" şeklinde konuştu. 

Güler, Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortası oranının ise yüzde 54 seviyesinde olduğunu belirtirken, mevcut 17 milyon 682 bin konutun 9,5 milyonunun zorunlu deprem sigortasına sahip olduğunu ifade etti.

DASK için nereye başvurulur 2020? 

DASK deprem risk haritası güncellendi! 


Geri Dön