25 / 04 / 2024

Türkiye'deki konutların yüzde 40'ında izolasyon problemi var!

 Türkiye'deki konutların yüzde 40'ında izolasyon problemi var!

TUİK raporlarına göre ülkemizdeki konutların yüzde 40’dan fazlasında sızdıran çatı ve izolasyon problemleri olduğu belirtiliyor



Bu ve benzeri problemler nedeni ile çatılar, yapılarda sürekli masraf çıkartan bir alan olarak algılanıyor. Buna karşın çatıların birbiriyle uyumlu ürünlerden oluşan bir sistemle, teknik esaslara ve yönetmeliklere uygun olarak çözülmesi ile uzun ömür, konfor ve tasarruf sağlanabiliyor. Çatı Uzmanı Braas bu amaçla, tüketicilerin uzun ömürlü bir çatıya sahip olabilmeleri için gerekli teknik bilgilerin ve çatının mevcut durumunun ayrıntılı olarak analiz edildiği “Çatı Sağlık Raporu” hizmetini başlattı. Braas, bu hizmet ile tüketicilerin en doğru ve en güncel bilgiye sahip olmalarını ve çatıların da doğru projelendirilerek uzun ömürlü olmasını amaçlıyor. 


Tüm dünyada sadece eğimli çatılar üzerine uzman olan Braas Çatı Sistemleri, tüketicilerine sağlıklı, konforlu ve uzun ömürlü çatılar sunmak için sürekli olarak arge çalışmaları gerçekleştiriyor. Bir çatının uzun ömürlü olabilmesi için doğru projelendirilme, doğru yerde ve tekniğine uygun şekilde kullanılmış kaliteli ürünler ve nitelikli uygulayıcılar önem taşıyor. Buna karşın TUİK tarafından hazırlanan 2011 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları araştırmasında,

Ülkemizdeki kurumsal olmayan nüfusun

%41,6 ‘sının konutunda “sızdıran çatı, nemli duvarlar vb.” sorunlar olduğu,

%41,7’sinin oturduğu konutta “izolasyondan dolayı ısınma sorunu” yaşanmakta olduğu belirtiliyor. 


Çatılarda doğru projelendirme ve uygulama kritik öneme sahiptir


Çatıların, birçok farklı değişken göz önüne alınarak detaylandırılması önem taşıyor. Örneğin;

Çatının bulunduğu bölgedeki iklim şartları (rüzgar, kar yükü, don etkisi vs.), 

Çatının yapısal detayları, 

Kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin birbiriyle uyumu,

Enerji verimliliği,

Yoğuşma analizleri, 

Çatının çevresindeki mimari yapı ile uyumu gibi.


Tüm bu yönlerden analiz edilen ve teknik esaslar dahilinde projelendirilen bir çatı, uzun yıllar masraf çıkarmadan hizmet verebiliyor. Buna karşın; geçici çözümler, teknik esaslara uygun olmayan ürünler ve eski usullerle gerçekleştirilen uygulamalar, çatıları birer masraf kapısına dönüştürebiliyor.


Doğru projelendirilmiş bir çatı; masrafsız, keyifli bir yaşam alanına dönüşüyor


Braas, çatıların uzun yıllar hizmet verebilmesi amacı ile ihtiyaç duyulan teknik bilgilerin ve çatının mevcut durumunun ayrıntılı olarak analiz edildiği “Çatı Sağlık Raporu” hizmetini tüketicilerine sunuyor. 444 0 418 numaralı “Çatı Uzmanı” hattı üzerinden verilen hizmette, tüketiciden gelen talep doğrultusunda çatı, yerinde incelenerek mevcut durumu ve sorunları uzman bir kadro tarafından teşhis ediliyor ve raporlanıyor. Akabinde tüketiciye, çatısındaki sorunlara yönelik en uygun, sağlıklı, uzun ömürlü ve konforlu çözümler sunuluyor. Şimdilik sadece İstanbul’da sunulan Çatı Sağlık Raporu hizmeti,  bu amaçla oluşturulan konusunda uzman ve eğitimli özel bir bayi örgütü tarafından veriliyor.  



Geri Dön