24 / 04 / 2024

DASK için nereye başvurulur 2020? 

DASK için nereye başvurulur 2020? 

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında yer alıyor. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazlayken, düşük riskli bölgelerde ise daha azdır. Peki DASK için nereye başvurulur 2020? 



Devletin zorunlu olarak kıldığı DASK sigortası deprem sonucu oluşan yangın, patlama ve yer kaymasının yalnızca binada olşturduğu hasarları karşılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre, bölgeye göre farklılık gösteren DASK sigorta primi için özellikle son zamanlarda birçok soru soruluyor. Tüm ev sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK için nereye başvurulur sorusunun yanıtı araştırıyor. Peki, DASK için nereye başvurulur 2020? 

DASK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK poliçesi yaptırmak aslında oldukça basit. Konutunuzu dolayısıyla ailenizi güvence altına almak amacıyla yapmak istediğiniz DASK sigortası için en yakın sigorta acentesine ya da banka s¸ubesine giderek sigortalarını gerekli olan belgelerle yapabilirler. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes DASK yaptırma imkanına sahip.

DASK için gerekli belgeler şöyle;


Sigortalının:

– Adı
– Adresi
– Telefonu
– Cep Telefonu
– T.C. Kimlik Numarası
– Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)

Sigortalanacak Binanın:

– Açık Adresi
– Tapu Bilgileri
– İnşa Yılı
– Yapı Tarzı
– Toplam Kat Sayısı
– Hasar Durumu

Meskenin (Dairenin):

– Brüt Yüzölçümü (m2)
– Kullanım Şekli

Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esasına dayanıyor yani yanlış beyandan doğabilecek olan maddi kayıplar, sigortalının sorumluluğundadır.

 

6 soruda DASK 2020!


Geri Dön