26 / 04 / 2024

Asis Elektronik, akıllı şehir sistemleriyle yaşam kalitesini artıyor!

Asis Elektronik, akıllı şehir sistemleriyle yaşam kalitesini artıyor!

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü M. Bahaddin Yetkin, Türkiye’nin dönüşüm ivmesini ve akıllı şehirlerin geleceğini Forbes'e anlattı...



Asis Elektronik’i tanıyabilir miyiz? Hangi alanlarda ürün ve çözüm üretiyorsunuz?
2007 yılında faaliyete başlayarak kısa sürede "Akıllı Teknoloji Yönetimi" konusunda markalaşan firmamız, modern teknolojiyi uzman mühendis kadromuz ile bütünleştirip kaliteli, güvenli sistemler geliştiriyor.

Tüm sistem ve ekipman üretimini kendi öz kaynağımızla yapıyoruz. İşleve aldığımız özel projelerle tecrübe ve başarı kazanan Asis Elektronik olarak, otomasyon ve tanımlama sistemleri alanında, üretim ve anahtar teslimi çözümler sunuyoruz.

Merkezimiz İstanbul’da. Bölge müdürlüklerimiz ve konusunda uzman, deneyimli kadromuz ile Türkiye’nin her bölgesinde müşterilerimizin yazılım ve donanım ihtiyaçlarını kaliteli servis ile karşılamakta, gerçek bir "Çözüm Ortağı” olmaktayız.

Akıllı şehirlere yönelik çalışmalarınızla ön plana çıkmaktasınız. Bu segmentte neler yapıyor, kentlere teknolojiyle nasıl can veriyorsunuz?
Dünyaya örnek akıllı şehir konseptleri; Akıllı Ulaşım Çözümleri, Güvenli Şehir Çözümleri, Kişi Sayma Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri başta olmak üzere akıllı otomasyon sistemleri geliştiriyoruz. Şehir hayatını kolaylaştırıyor, insanların yaşam kalitesini artırıyoruz.

Akıllı şehirler son yılların gözde konularından ve dünyada birçok şehirde ciddi çalışmalar yapılıyor. Bununla birlikte her şehrin kültürel ve sosyolojik yapısının farklı olmasından dolayı bir şehirde oluşturulan çözüm, bir başka şehirde kullanılamayabiliyor. Asis Elektronik olarak akıllı teknolojilerdeki uzmanlığımızı saha tecrübemizle birleştirip kendi şehirlerimiz için uygun olan Akıllı ve Güvenli Şehir çözümlerini oluşturuyoruz. Bunu yaparken sadece teknolojik sistemlerden oluşan ürünler değil, merkezinde şehir insanına dokunan ve onların hayatlarını kolaylaştıran projeler üretiyoruz. Oluşturduğumuz teknolojik alt yapıları kullanarak, şehirlerin gelecekteki planlama yönetim faaliyetleri için büyük veri analizi yapıyoruz.

Şehir insanının en önemli ihtiyaçlarından biri ulaşımdır. Bu nedenle akıllı şehir konseptinin en önemli bileşenlerinden biri akıllı ulaşımdır. Akıllı ulaşım alanındaki ürün ve çözümlerimize ait yol haritamızı yine insanı merkez alarak oluşturuyoruz. Mobil uygulamalarımızla daha evinizden çıkmadan güzergah ve zaman planınızı yapabilir, toplu taşıma araçlarına ait duraklardaki Akıllı Durak ürünlerimizle bulunduğunuz durağa gelen araçlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Akıllı Şehir Kartınızı toplu taşıma araçları ya da turnikelerde bulunan yerli ve milli ürünlerimiz olan validatörlerimizde kullanabilirsiniz. Otoparkta bu kartı ve yine Asis Elektronik ürünü olan kart okuyucuları kullanarak aracınızı park edebilir, Akıllı Bisikletlerimizle keyifli bir sahil turuna çıkabilirsiniz. Toplu taşıma araçları içindeki bilgilendirme ekranlarımızla her an yolculuk bilgisi paylaşırken, eğlenceli içeriklerin yayınlandığı ekranlarla yolculuğunuza renk katmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi olurken araç için kamera sistemlerimiz ile yolculuğunuzun güven ortamında sürmesini amaçlıyoruz.

11 yıllık zaman zarfında yurt içinde de dışında da önemli referanslara sahip oldunuz. Sizin için dönüm noktası olarak değerlendirebileceğiniz bir projeniz var mı?
Biz Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri olarak deneyimli yönetim kadromuz ve iyi yetişmiş, enerjik ekibimizle, ülkemiz ve dünyamız için daha güzel bir gelecek hayal ediyor, insanların hayatına dokunan yenilikçi ürünler alanında Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyor, yaşam konforu sağlayan inovatif ürün ve hizmetlerimize her geçen gün yenisini ekliyoruz. Genç nüfusun yoğun olduğu ülkemizde başarının özverili çalışma ve modern teknoloji ile gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sunduğumuz tüm hizmet ve çözümlerle elde ettiğimiz başarılar, Asis Elektronik’in marka bilinirliğini arttırdı. Yurt içinde yapmış olduğumuz tüm projelerimiz bizim için bir dönüm noktasıdır. Tüm projelerimiz için aynı emek ve özveri ile çalışılmıştır. Bu sebeple birbirinden ayırmamız pek mümkün değildir.

Yurt dışında ise adımızı duyurmamızı sağlayan, Hindistan projemiz olmuştur. Hindistan’ın üç ayrı kentinde yapmış olduğumuz başarılı çalışmalar ve sunduğumuz hizmetler dünya markası olma yolundaki adımlarımızı hızlandırmıştır. Bugün yurt dışında 12 ülkede, yurt içinde ise 75 özel proje ile hizmet vermekteyiz.

Akıllı şehirlerin geleceği nasıl olacak?
Akıllı teknolojiler, artık bireysel kullanımın dışına taşıyor ve akıllı şehir uygulamalarına dönüşüyor. Elektronik ödeme sistemleri, ulaşım planlama, eğlence, spor ve kültürel etkinlikler, araç teknolojileri, savunma ve güvenlik alanları hep akıllı teknolojilerle kontrol ediliyor, sağladığı zaman ve enerji tasarrufu ile insanların yaşam konforunu artırıyor. Yakın bir gelecekte tüm şehirlerde bu konfor yaşanacak.

Asis Elektronik'te gerek planlama ve gerekse uygulama aşamalarında tüm projelerimizin ortak hedefi; kaynakların etkin ve akıllıca tüketildiği, doğaya saygılı, insan odaklı, mevcut dokuya uyumlu, konforlu bir yaşam dizayn etmek. Kentsel refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak.

Türkiye’nin dijitalleşme ivmesini ve yazılım sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Günümüzde dijital alandaki yenilikler global boyutta gerçekleşiyor. Türkiye yöneticileriyle, eğitim kuramlarıyla, çağın gereklerine uyan güçlü firmalarıyla ve tüm vatandaşlarıyla, dijital yeniliklere hızlı uyum sağlayan bir ülke. Dijital dönüşümün uygulayıcısı olmaktan kural koyucusu olmaya giden yolda yazılım sektörünün lokomotif rol oynadığına inanıyoruz. Özellikle yapay zeka, büyük veri analizi ve “blockchain” alanlarındaki çalışmaları önemsiyor ve yakından takip ediyoruz.


Geri Dön