29 / 03 / 2024

Gaziantep Kuzeyşehir'de yaşam başlıyor!

Gaziantep Kuzeyşehir'de yaşam başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile 50 bin konutluk Kuzeyşehir’de yaşam başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yoğun çabası ile proje kısa sürede tamamlandı. Yapılan kuralar ile 5 bin 154 konutun hak sahipleri belirlendi....



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde yapılan ve 50 bin konutlu Kuzeyşehir'de yaşam başlıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen Gaziantep Şehitkâmil Kuzeyşehir Projesi, geleneksel dokuyu içerisinde barındırarak, yatay mimariyi de esas alacak. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığı Kuzeyşehir'de her şey ince detayına kadar düşünülerek yapıldı. 

Başkan Şahin'in özel gayreti

İç ve dış göçle ile beraber nüfusu 2 milyonu geçen Gaziantep'te, plansız bir şekilde artan nüfusla kentte barınma sorunu oluştu. Zamanla yükselen konut fiyatları ve kiralık evlerde yaşanan artış sonrası, toplu konut üretmek zorunluluğu doğan Büyükşehir Belediyesi, Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi'ni oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi için yoğun çaba gösterdi.

Mesafe 20 dakikaya indi

Türkiye'nin en büyük toplu konut projesi olarak gösterilen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi, Gaziantep’in merkezinden 17 kilometre uzaklıkta hayata geçirilecek. Kuzeyşehir Konutları'yla şehir merkezini birbirine bağlayacak 60 metre genişliğinde 10 kilometre uzunluğunda açılan yeni yol ile şehir merkezinden Kuzeyşehir'e, ulaşım süresi yarı yarıya düşerek 40 dakikadan 20 dakikaya indi. 

Gaziantep'in en uzun viyadüğü

600 metre uzunluğundaki Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadük'ü, bir taraftan 5'inci Organize Sanayi Bölgesinden diğer taraftan da Araban-Yavuzeli hattını Kuzey Antep'e, Kuzey Antep'i Aktoprak'a bağlayacak. 

Sosyal yaşam alanları canlandıracak

Market, kasap, bakkal, okul ve camiye ek olarak geleneksel sokak yaşam unsurları ile canlanacak Kuzeyşehir'deki vatandaşlar; eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını şehir merkezine gitmeden giderebilecek.

4 yıl önce başlanan projeyle ilk etapta 3 bin konut tamamlandı. TOKİ, etap etap noter huzurunda 7 Ekim'de yapılan kura ile kazananları belirledi. Buna göre, 1'inci etapta 913, 1'nci etapta 749, 3'üncü etapta 694, 4'üncü etapta 439 ve 5'inci etapta 2 bin 359 olmak üzere 5 bin 154 konutun hak sahipleri belli oldu.


Geri Dön