16 / 04 / 2024

Aspen’in Hollanda Bayisi, Kırmızı Lale Film Festivali’ne sponsor oldu!

Aspen’in Hollanda Bayisi, Kırmızı Lale Film Festivali’ne sponsor oldu!

Aspen Yapı ve Zemin A.Ş.’nin Hollanda bayisi Integra Metal Ceilings, Hollanda ve Türkiye arasında kültür köprüsü olarak nitelendirilen Kırmızı Lale Film Festivali’ne sponsor oldu.



25 - 31 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirilen 2. Kırmızı Lale Film Festivali, Türk sinemasının önde gelen birçok ismini Hollanda’da bir araya getirdi. Aspen’in Hollanda bayisi olan Integra Metal Ceilings’in sponsoru olduğu organizasyonda, Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve Türk sinemasının ustalarından Fatma Girik de yer aldı...


Kırmızı Lale Film Festivali, Hollanda ile Türkiye arasında kültürel bağları sinema aracılığıyla güçlendirerek Türkiye’nin tanıtımını yapmak, turizm, sosyal ilişkiler ve tarih odaklı temaların gündeme gelmesini sağlamak amacıyla başlatıldı. İlki 2013 yılında gerçekleştirilen Kırmızı Lale Festivali’nde 26 film gösterimi yapıldı. Açılış-kapanış etkinlikleri dahil olmak üzere gösterimlere 5.000’in üzerinde kişi katıldı. AF Medya En İyi Film Ödülü’nü “Tepenin Ardı”; Urart En İyi Yönetmen Ödülü’nü yönetmen Emin Alper; Hayat Boyu Başarı Ödülü’nü Demet Akbağ; Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü’nü ise Erden Kıral aldı. Festivalin onursal başkanlığını ise oyuncu, köşe ve seyahat yazarı Tosca Niterink üstlendi.


Geri Dön