25 / 04 / 2024

Asude Tatil Köyü'nün bir katı yıkılacak!

Asude Tatil Köyü'nün bir katı yıkılacak!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Asude tatil köyünün sadece bir katının yıkılacağını söyledi



CHP Yalova Milletvekili İnce, TİGEM tesislerindeki AKP'li Belediye Başkam Uysal'ın da ortakları arasında olduğu tatil köyüne dahil olan otelin sadece bir katının yıkılacağını söyledi

Atatürk'ün kendi parasıyla satın alıp millete bağışladığı Yalova' daki TİGEM arazileri üzerinde bulunan Zirai Donatım Kampı'nda AKP'li İstanbul Başakşehir Belediye Başkam Mevlüt Uysal'ın da ortak olduğu Asude tatil köyüne yapılan kaçak yapıların yıkımına başlandı.

TİGEM Zirai Donatım Kampı Eğitim Tesisleri 2003'te 10 yıllığına Uysal'ın da ortak olduğu Turkuaz Turizm İşletmesi'ne kiralandı. Burayı Asuda tatil köyü olarak işleten şirket, sözleşmeye aykırı  olarak kaçak otel binası yapmaya başladı. Gazetemizin olayı gündeme taşımasının ardından Yalova Belediyesi kaçak yapıları 22 Şubat'ta mühürledi. Ancak kaçak yapılaşmanın devam ettiği ortaya çıktı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kaçak otelin sadece ikinci katının yıkılacağını ifade ederek "Burada tüm binalar kaçak yapılmış. Danıştay'ın tesiste bina yapılamaz kararına karşın burada kaçak bina yapıldı. Şimdi göstermelik olarak kaçak otelin bir katım yıkıyorlar. Kaçak binaların tümü yıkılmalı" dedi.
Faruk Kırtay / Cumhuriyet


Geri Dön