25 / 04 / 2024

Asyaport Limanı Haziran sonunda faaliyete geçecek!

Asyaport Limanı Haziran sonunda faaliyete geçecek!

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olma özelliğini taşıyacak olan Asyaport Limanı'nın 2015 yılının Haziran ayında tamamlanarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. Liman; 320 bin metrekare alanda kuruluyor.



Asyaport'un Haziran sonunda faaliyete geçmesi hedefleniyor. 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasiteye sahip olacak Asyaport, Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olma özelliği taşıyor. 


Asyaport Limanı; Tekirdağ Barbaros’ta 320 bin metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olarak belirlendi. 20 metre derinliğe kadar yekün 2 bin metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasiteye sahip olacak Asyaport Limanı'nın Haziran 2015'te tamamlanması hedefleniyor. 


Asyaport Limanı; 1 tane 24 taraf sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-Shore Gantry Crane) ile 33 tane lastik tekerlekli alan vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) çevreci bir yaklaşımla, tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak


2010'da başlanan liman inşası tüm hızıyla sürüyor. MSC ortaklı Asyaport Limanı'nın tamamı dolgu olarak projelendirilmiş durumda. Liman zelzele yönetmeliklerine sismik kriterlere göre planlanıp 7, 5 şiddetinde zelzeleye dayanıklı olarak inşa edilmiş ve üzerine konulan bütün ekipmanlar da bu zelzele sismik kriterlere göre imal edilmiş ekipmanlar olacak. Limanda 1200 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com



Geri Dön