19 / 04 / 2024

Karasu Limanı, Temmuz'da faaliyete geçecek!

Karasu Limanı, Temmuz'da faaliyete geçecek!

IC İçtaş Sakarya Karasu Liman Yatırım ve İşletmesi tarafından inşaatına devam edilen Karasu Limanı’nın 2016 Temmuz ayının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.



Proje tamamlandığında fiziki olarak Samsun ve Mersin’den sonra Türkiye’nin üçüncü, Karadeniz’in ise ikinci büyük limanı olacak. İstanbul ve Samsun arasında, Karadeniz Havzası ölçeğinde hizmet verebilecek bir liman olmaması ve özellikle Haydarpaşa Limanı’nın kapatılmasından sonra, İstanbul ile Karadeniz ülkeleri arasındaki dış ticaret trafiği genel kargo, dökme yük, Ro-Ro, tren fery ve caarfery ile konteyner eleçlemeleri açısından Karasu Limanı üzerinden sağlanacak.


Karasu Limanı, Adapazarı-Bartın Demiryolu projesiyle eş zamanlı tamamlandığı takdirde gerek Ro-Ro, gerekse tren  bağlantısı nedeniyle Karadeniz üzerinden global pazarlara ulaşım daha kolay olacak.


Özellikle Karadeniz havzasında yer alan Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Arnavutluk. Rusya, Ukrayna.Sırbistan gibi liman kentleri ile yapılacak işbirlikleri ekonomik değer paylaşımım tetikleyecek fırsatlar sunacak.


Dünya Sektörel Ek


Haber Karasu'nun Sesi'nde şöyle yer aldı;


Sakarya Karasu İlçesinde 1995 yılında temeli atılan Batı Karadeniz’in en büyük limanlarından biri olacak Karasu Limanı’nda çalışmalar başladı. Liman 2016’da faaliyete geçecek. Liman ile birlikte lojistik üs haline gelecek bölge yatırımcıları cezbedecek.

 

Sakarya Karasu İlçesinde yapılan liman çalışmalarına hız verildi. Bölgenin ihracatını arttırması beklenen limanın gelecek yıl hizmete açılması bekleniyor.

 

Karasu Liman Şantiye müdürü Gökçen Erdem, yaptığı açıklamada, karasu limanı 2014 yılı itibariyle yer teslimi yapıldı ve biz bir evvel inşaat çalışmalarına başladık. Limanımız Karadeniz içinde bulunan limanlardan büyük bir liman yaklaşık 620 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş bir liman.1600 metre ana mendireği, 625 metre tali mendireği bulunan ve toplam stok sahaları yaklaşık 275 dönüm yani 275 bin metrekare stok sahaları bulunan bir liman. Büyük bir ölçekte liman sayılır. Rıhtımlarımızın toplam uzunluğu yaklaşık 900 metre olacaktır toplamı, deniz derinliği eksi 11 metre Karadeniz’de bu derinlikteki denize bütün gemiler sıkıntısız bir şekilde hemen hemen yanaşabilecek. Alt yapılarıyla birlikte toplam 14 ay içerisinde 2016’nın Ekim Kasım aylarında inşaatımızı bitirerek işletmeye geçmeyi planlıyoruz.


Karasu'nun Sesi 


Geri Dön