19 / 04 / 2024

Karasu Limanı 2016

Karasu Limanı 2016

IC İçtaş Sakarya Karasu Liman Yatırım ve İşletmesi tarafından inşaatına devam edilen Karasu Limanı’nın 2016 Temmuz ayının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!

2016'da 537 milyon TL'ye sözleşme imzalanan Filyos Limanı projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 99 oldu. Ancak bedeli neredeyse 4 kat artarak 2.2 milyar TL'yi buldu.

Yatırımcıların yeni rotası Sakarya! 

Sakarya son yıllarda sahilleriyle, doğal güzellikleriyle, tarımı ve sanayi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Orta sınıf yazlığını buradan alıyor. Karasu Limanı ili yepyeni bir sektör ile tanıştırdı. Lojistik konusunda Anadolu’nun en merkezi noktalarından biri oldu...

4 yıldır inşaatı süren yat limanı sayısı TBMM'de!

2016-2019 yılları arasında yap işlet devret modeli ile ihale edilen ve inşaatı devam eden yat limanı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Sakarya Karasu Limanı Kasım'da açılacak!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Limanın, kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

Karasu Deresi taşkın koruma inşaatı ihalesi 11 Ağustos'ta!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Karasu Köyü Karasu Deresi Taşkın Koruma İnşaatı yapım işinin ihalesinin 11 Ağustos 2016'da tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.

İzmir Alsancak Limanı otopark oldu!

İZMİR’de geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer gemilerle ilkbahar- sonbahar sezonunda 500 bini aşkın turistin ayak bastığı Alsancak Limanı, 2016 sezonunu açamadı.Yolcuların çıkış yaptığı liman içindeki tek hareketli yer ise otopark olarak kullanılan bölüm oldu.

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirmesinde sona yaklaşıldı!

İzmir Alsancak Limanı, özelleştirmede sona yaklaşıyor. Özelleştirme İdaresi'nin İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı olmak üzere ikiye ayırdığı Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesinin, 2016 yılının ilk yarısında yapılması planlandı.

Sakarya Karasu Limanı yıl sonunda tamamlanacak!

Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde şehrin karar vericileri birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya’nın lojistik alanında önemli gelişmelerle karşılaşacağını aktardı.

Şile Limanı 2016'da tamam!

İnşasına başlanan Şile Liman Yenileme ve rekreasyon projesinin 2016 yılının ikinci yarısında bitmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında Şile, önemli bir turizm destinasyonu daha kazanmış olacak.

Rize-Artvin Havalimanı 2016 yatırım programına teklif edildi!

Ak Parti Rize Milletvekili HASAN Karal, Rize-Artvin Hava Limanı’nın Kalkınma Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 750 Milyon TL’lik proje teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Sakarya Karasu'da 2.4 milyon TL'ye satılık tarla!

Karasu Mal Müdürlüğü, Karasu Merkez-Aziziye'de bulunan tarlayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 2 milyon 450 bin 500 TL olarak belirlendi. İhalesi 5 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Karasu Limanı 2016 Haberi

Karasu Limanı 2016

Proje tamamlandığında fiziki olarak Samsun ve Mersin’den sonra Türkiye’nin üçüncü, Karadeniz’in ise ikinci büyük limanı olacak. İstanbul ve Samsun arasında, Karadeniz Havzası ölçeğinde hizmet verebilecek bir liman olmaması ve özellikle Haydarpaşa Limanı’nın kapatılmasından sonra, İstanbul ile Karadeniz ülkeleri arasındaki dış ticaret trafiği genel kargo, dökme yük, Ro-Ro, tren fery ve caarfery ile konteyner eleçlemeleri açısından Karasu Limanı üzerinden sağlanacak.


Karasu Limanı, Adapazarı-Bartın Demiryolu projesiyle eş zamanlı tamamlandığı takdirde gerek Ro-Ro, gerekse tren  bağlantısı nedeniyle Karadeniz üzerinden global pazarlara ulaşım daha kolay olacak.


Özellikle Karadeniz havzasında yer alan Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Arnavutluk. Rusya, Ukrayna.Sırbistan gibi liman kentleri ile yapılacak işbirlikleri ekonomik değer paylaşımım tetikleyecek fırsatlar sunacak.


Dünya Sektörel Ek


Haber Karasu'nun Sesi'nde şöyle yer aldı;


Sakarya Karasu İlçesinde 1995 yılında temeli...