27 / 04 / 2024

Ata Holding, Burger King için et işleme tesisi kuracak!

Ata Holding, Burger King için et işleme tesisi kuracak!

Türkiye'de kesilen hayvanın yüzde 3'ünü alıp hamburger köftesi yapan Ata Holding, fast food markası Burger King için et işleme tesisi kuracak. Et fabrikasının yanı sıra süt işleme tesisiyle Afyon'daki patates fabrikası bu yıl faaliyete geçecek...



Türkiye'de kesilen hayvanın yüzde 3'ünü alıp hamburger köftesi yapan Ata Holding, fast food markası Burger King için et işleme tesisi kuracak. Holding, et fabrikasının yanı sıra süt işleme tesisiyle Afyon'daki patates fabrikasını da bu yıl faaliyete geçirecek



TÜRKLER ÇİN  'DE PARALEL YÖNETİCİ' 


Çin'deki Burger King operasyonunun sorumlusu olduklarını anımsatan Dikici, ülkede 45 olan restoran sayısını 200'ün üzerine çıkardıklarını söyledi. Çinlilerin üç öğün dışarıda yemek yediklerini dile getiren Dikici, hedeflerinin 5 yılda bin restorana ulaşmak olduğunu ifade etti. Çinlilerin yabancı dil bilmediklerini, Çince bilen yabancı sayısının da çok az olduğunu kaydeden Dikici, şöyle devam etti: "Bu sorunu nasıl aşacağımızı düşünürken Çin'de okuyan Türk öğrenciler olduğunu öğrendik. Türkiye'de üniversite okuyup Çin'de yüksek lisans yapan ve Çince konuşabilen bu öğrencileri yetiştirmek üzere kilit pozisyondaki Çinli yöneticilerin yanına 'paralel yönetici' olarak verdik. Böylece haberleşmemiz oldukça kolaylaştı." Ata Holding, Sancak Grubu'yla ortak olduğu Denizli'deki Ata Sancak Çiftliği'nde et ve süt işleme tesisi kurmaya hazırlanıyor. 

Tesislerin bu yıl içinde açılıp üretime başlayacağını dile getiren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, bünyelerinde bulunan 5 markadan biri olan Burger King'in hamburger köftelerini buradan alacaklarını söyledi. 


Türkiye'de kesilen hayvanların yüzde 3'ünü aldıklarına dikkat çeken Dikici, "Burger King için hayvanın ön kolları ile döşünü kullanıyoruz. Bu, aşağı yukarı hayvanın yüzde 45'ine denk geliyor. Yani yüzde 55'i yine kasaplara satılacak. Ata Sancak'taki hayvanlar bize yetmeyeceği için başka yerlerden de et almaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


MARKALI SÜT ÜRETİMİ 


Çiftlikte 5 bin 300'ü sağmal olmak üzere 10 bin büyükbaş hayvan olduğunu dile getiren Dikici, ek 10 bin hayvan almak için de inşaatın sürdüğünü kaydetti. Süt işleme tesisiyle birlikte markalı sütlerin de tüketiciye ulaşmaya başlayacağını anlatan Dikici, "Burada sütün yanı sıra yine bizim krema bazlı soslarımız üretilecek. Henüz belli değil ama belki peynir ve yoğurt üretimi de olur" dedi. 


Afyon'da üretip Rusya'ya satacak Afyon'da, Özgörkey Grubu'yla ortak bir patates fabrikası açtıklarını da anlatan Dikici, gelecek ay üretime başlayacak tesiste restoranların ihtiyacı olan patatesle, cips üretileceğini söyledi. Dikici, buradaki patatesi Burger King'in Rusya ve Ortadoğu pazarlarına satacaklarını kaydetti. Big King ve King Chicken hamburgerlerinin ilk kez Türkiye'de yapıldığını belirten Dikici, "Bizim ürünümüzü Rusya da beğendi ve aldı. Sonra Big King'le Miami'deki Burger King'in merkezinde innovasyon ödülü kazandı" dedi. 


Ebru ERDOĞAN/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön