24 / 04 / 2024

Atakan Turpçu: İnşaat firmaları temkinli!

Atakan Turpçu: İnşaat firmaları temkinli!

Turyapı İnşaat Yötemin Kurulu üyesi Atakan Turpçu, inşaat sektöründe rakamların bugün itibariyle iyi olduğunu fakat seçimler nedeniyle firmaların temkinli olduğunu ifade etti. Turpçu, önümüzdeki aylarda sektörde sıkıntılar yaşanacağını belirtti...




Turyapı dün düzenlediği basın toplantısında, Datça'da yapacağı 40 milyon liralık Foresta Datça projesini tanıttı. Proje hakkında bilgi veren Atakan Turpçu, sektör ve Türkiye ekonomisine ilişkin de görüşlerini paylaştı. Seçimlerin, yatırım yapacak inşaat firmalarını da iyi düşünmeye iteceğini bildiren Turpçu, Emlak Konut'un verdiği rakamlara göre, sektörün iyi durumda olduğunu fakat önümüzdeki aylarda sıkıntılar yaşanacağına işaret etti.

Turyapı'dan anketli konut projesi

Turyapı olarak biri İstanbul diğeri Zonguldak'ta olmak üzere iki taahhüt projesi aldıklarını kaydeden Turpçu, "Datça'daki projemiz arsa açısından deniz 300 metre uzaklıkta ve sit alanının hemen yanında. Bu yüzden arsa geniş olsa da bunun çok küçük bir kısmında konut yapacağız. Büyük bir alanı yeşil alan olarak planladık. Evler de iki kattan fazla olmayacak" dedi. Projeye başalmadan önce bir anket düzenleyeceklerini belirten Turpçu, şunları söyledi: "Anketten çıkacak sonuçlara göre projeye başlayacağız. Yani insanlar nasıl bir evde ve çevrede oturmak istiyorlar? Sanıyorum ki bu Türkiye'de bir ilk olacak. Projenin tanıtımını kış aylarında yapacağız. Bu özel proje 46 dönüm arazi üzerinde yer alıyor."


Aydınlık Gazetesi

Geri Dön