19 / 04 / 2024

Ataköy Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 sorun TBMM'de!

Ataköy Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Ataköy'de yapılması planlanan Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 soru hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..



Ataköy Mega Yat Limanı Projesi ne ilişkin 9 sorun TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Ataköy'de yapılması planlanan Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yedekci, "İstanbul Ataköy’de kıyı şeridindeki bütün parseller inşaat ile doldurulunca Mega Yat Limanı projesiyle 140 dönümlük deniz dolgusu üzerine yapılacak olan yeni inşaat alanı tartışmaları sürmektedir." diyerek bu bağlamda 9 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Mega Yat Limanı projesi için Marmara denizi doldurulacak mıdır?


2. Mega Yat Limanı inşaat alanıyla ilgili Bakırköy Belediyesinden ruhsat alınmış mıdır?


3. Mega Yat Limanı içerisinde bulunduğu iddia edilen alan hangi kuruma aittir?  


4. Bölge Turizm Teşvik Kanun kapsamında turizm bölgesi ilan edilmiş midir? Edildiyse nedeni nedir? Kişiye özel bir çalışma mıdır?


5. Uzmanların açıklamalarına göre dolgu alanlarının deprem güvenliği açısından riskli olduğu bilinmektedir. Yaşanabilecek bir deprem felaketinde burada oluşabilecek bir yıkımın maddi-manevi sorumlusu kim olacaktır?


6. Doldurulan alanla beraber denizin 600 metre daha uzaklaşması söz konusudur. Bölgede oturan vatandaşın uğrayacağı zararı nasıl gidermeyi düşünmektesiniz?


7. Mega Yat Limanı projesinde deniz doldurularak açılacak 140 dönümlük alanda apart otel ruhsatları verileceği bilgisi doğru mudur?


8. Ataköy'de yeni inşa edilen bütün yapılar için apart otel ruhsatı verildiği doğru mudur? Doğruysa bu ruhsatlar hangi firmalara ve kişileri verilmiştir?


9. Marmara Denizine verilecek ekolojik tehdidi önlemek gibi bir niyetiniz var mı? Varsa nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz?




Geri Dön